https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


KAYSERİ SİYASETİ NEREYE GİDİYOR?

Siyaset uzun süredir ilimizde konuşulan ana konulardan birisidir.


Hemen hemen her köşede veya oturma yerlerinde birkaç kişi bir araya geldiğinde ?Ne olacak bu durumlar´ diyerek başlangıçlar yapılır ve sonrasında gündemdeki siyasi konular ve siyasetçiler çekiştirilir. Kimileri bilgisi dâhilinde, kimileri de kulaktan duydukları bu yorumları yaparlar. ?İyi de bu ülkede veya şehirde siyasetten anlamayan hiç kimse yok mu?´ derseniz ona cevap biraz zor verilir. Yani anlayacağınız siyaset bizim insanımızın en iyi anladığı konudur. Gelelim siyaseti ilimiz ölçeğinde ne yaptığımıza!

İlimizde siyaset ve siyasetçiler her köşe başında konuşulmaya devam ediyor. Kimileri bakanlıklar peşinde kimileri de vekillikler. Yani anlayacağınız bu günlerde Ankara odaklı yoğun bir kulis çalışması var. İyi de yukarıda belirttiğim konularda herhangi bir seçim yok kim ne bekliyor diyebilirsiniz. İşte o konuda bakılacak olan ise yerelde kimlerin yönetici konumunda kalacağıdır. Belediyeler de mutlaka başkanlıklar için genel merkezlerin bir düşüncesi var diyerek, bu konuya bir virgül koyup asıl partilerdeki yönetimlere ve dolayısıyla da tüm il yönetimlerinde nelerin olacağına küçük bir ışık tutmak gerekir.

Bakınız olağanüstü genel kurul yapan İYİ Parti´de kurucu birçok üyenin ayrılmasından sonra il yönetimlerinde de bazı şekillenmelerin olmasına muhtemel gözle bakılıyor. Sadece bu parti değil bir de il yönetimini belirlemede AK Parti´de sancılı dönemleri geride bıraktı. Allah´tan il başkanlığına bir isim bulundu da diğer gürültülü söylemelerin hepsi sona erdi.

Bir de CHP kanadı var. Orada da genel merkezin ortasında büyük bir ateş ve kimi kurultay çağrısında kimisi de sorun yok söyleminde. Diyorum ya, il bazlı olaylara bakacak olursak Kayseri´de de genel merkezlerinden pek farklı bir işlem olmuyor.

İlimiz ölçeğinde iktidar partisinde yeni dönem desek de milletvekilleri diğer idarecilerin neler yapacakları sağda solda konuşulan tek başlıktır. AK Parti´de genel başkan yardımcılığı görevine gelen Mehmet Özhaseki, aslında yakın zamanda yapılacak olan yerel seçimlerde alınacak sonuçların etkenlerin birisi olacaktır. Partide bu konudaki en yetkili isim olarak yeni dönemde göreve başladı. Umarım Kayseri için de atılacak adımlarda en iyisi için çaba harcanır. Buna inanıyorum. Mehmet Özhaseki en azından bu şehirde yıllarca belediyecilik yapmış birisi olarak aday konusunda memleketin menfaatleri doğrultusunda adımlar atılması için çabalayacaktır.

Nitekim daha önceki sisteme de en azından bir bakana sahip olan Kayseri şimdilerde sadece bakan yardımcılığı görevine atanan isimlerin varlığıyla sevinmeye devam ediyor.

Ha bu arada Hulusi Akar Paşa´nın bakanlığını unuttu demeyin. Tabi ki onu unutmadım ama burada yaşayan bu şehrin havasını devamlı teneffüs eden birisi ile Paşa´nın yapacağı siyaset biraz farklı olmaz mı ne dersiniz?