Mustafa GÜRBÜZ


Kayıpların sorumlusu önce Gökhan sonra Morte

Mustafa Gürbüz


Süper Lig’de erteleme maçında deplasmanda Trabzonspor karşısında galibiyete ulaşmasını bilen Bellona Kayserispor’u öncelikle kutlamak isterim. Rakibin ne denli sıkıntılı olduğunu daha öncesinde belirtmeme rağmen temsilcimizin oyuncularının o denli sahada varlık göstererek galibiyete ulaşmaları ligdeki yolculuğumuz için çok önemliydi. Hafta içinde eğer ki bu takım oyun kurgusunda bir oynama yapılmadan sahada yer alırsa bu maçtan puan veya puanlar alabilir demiştim. Şimdi bu söylemimin ne denli haklı bir düşünce olduğunu bir kez daha görmüş oldum. 

Saha içinde baskıdan tutun da rakibin ayağına gelmeden kapılan toplara kadar neresinden konuşmak gerek bilemedim. Kalede Onurcan vardı, aslında bu isim bu maçta kalesinde etkili atakları da savuşturmasını bildi diyebilirim. Bu karşılaşmada tek sıkıntım her zaman söylediğim gibi ‘bal yapamayan arı’ dediğim Morte’nin yakaladığı pozisyonları cömertçe harcamasaydı. Bir güzellik yaptı, maçın sonlarına doğru gol attı da rahatladık. Lakin bu maçta çok rahat galibiyet alabileceğimiz halde resmen iki puanı Trabzon’da bırakmak zorunda kaldık. Bu kayıp öncelikle Gökhan’a sonra da Morte’ye yazar. 

Bu karşılaşmada rakibin defansının ne denli kötü olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Ancak bizim oyuncular da saha içinde 90 dakika boyunca basmadık yer bırakmadılar. Rakibin ayağına gelmeden topa müdahale ederek en azından ataklar yapmak için kendi sahamızdan çıkmaya başladık. Belki ilk dakikalarda baskı yesek de yine de unutmayalım ki, bir de penaltı atışından faydalanamayan bir ekibiz. Dediğim gibi Morte ayağına gelen fırsatları değerlendirse, skor 5-6 bile olabilirdi. Trabzonspor hayati bir hezimet yaşayabilir ve büyük sıkıntılara girebilirdi. Maçın son anlarında Gökhan’ın görmemesi gereken bir kart vardı. Şımarıklık ne yazık ki böyle işler yaptırıyor. Takımın son dakikalarda yalnız kalması kalesinde de tehlikeler görmesine neden oldu. 

Çok yazık olan bir maç oldu. Resmen hatalarımız yüzünden güzel başlayıp sürdürdüğümüz maçta galibiyeti elimizle hediye etmiş olduk. Yazık oluyor. Bu takımda disiplin için bir şeyler yapılmalı…