https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


HIZLI VE İYİ DİYET

Merhaba Gürhaber Okurları,


Hızlı (Tabi ki yalnızca 3 veya 4 kilodan, ama kalıcı kilolardan bahsediyoruz) ve güzel olarak nasıl zayıflanır?

Hem zayıflamak, hem de selüloitin antiestetik işaretlerinden kurtulma nasıl mümkündür?

İşte bunları araştırarak sizleri bilgilendirmek istedim. Bu konunun uzmanlarının ortak görüşleri ve araştırmaları, diyetin bazı noktalarını şöyle açıklamaktadırlar:

Sodyum alımının azaltılması ki, bu da suyun toksinlerle atılmasını yavaşlatır. Potasyumun artırılması ki, bu da suyun eleminasyonunu hızlandırır.

Sodyumun yine araştırmalar doğrultusunda sebze ve meyve potasyumca çok zengin yiyecekler olduğunu, su, potasyum lifli yiyecekler artırırken, sodyumun azaltılması, beslenmenin önemli noktalarından olduğunu göstermektedir.

Çabuk zayıflamayla ilgili olarak fizyolojik sınırlar içinde kalıp organizmanıza zarar vermemelisiniz. Zayıflamak hafta da gerçek kilonuzun %1,5´unu aşmamalıdır. Hangi kiloda olursak olalım (60 kg, 70 kg?), hiç fark etmez, sağlıklı incelmek istiyorsak bir ayda 4 kilodan fazla vermeye çalışmamalıyız ki, verdiğimiz kilolar hem kalıcı olsun, hem de sağlıklı kilo kaybetmiş olalım.

Ne kadar kalori verilmesini saptamak için mutlaka diyetisyen ve estetisyenle görüşmelisiniz. Her vücudun kalori ihtiyacı değişiktir. Sizin vücudunuza uygun kalori hesaplaması yapılmalı, ona göre sağlıklı ve dengeli, besinler alarak vücut güzelliğinizi korumalısınız.

Tabi ki diyet yaparken spor yapmayı ve vücudunuzun sarkmadan sağlıklı görünümünü sağlayabilen estetik cihazlardan da yardım alarak sık, güzel bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı güzellikle diliyorum?