https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Fatih Mehmet Akbeyaz


HAYIR ÇARŞISI VE TALAS BELEDİYESİ

Göreve geldiği günden buyana yaptığı çalışmalarla Talas halkının takdirini toplayan Mustafa Yalçın, söz verdiği projeleri de tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.


’Yüz Ağartan Projeler’ içerisinde yer alan bir çok çalışmaya ilk yılında hayat veren Yalçın’ın, ilçe içerisinde ihtiyaç sahipleri için de farklı çalışmaları oluyor.

Talas Belediyesi öncülüğünde kurulan ‘Hayır Çarşısı’ bunlardan bir tanesi. Özellikle civar mahallelerde ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım yapmak ve ihtiyaç sahiplerini belirlemek amacıyla kurulan ‘Hayır Çarşısı’nda gönüllük esası var. Buna göre çalışanlar kendi bünyelerinde oluşturdukları yardımlarla ilçe içerisinde yer alan ihtiyaç sahiplerine destek veriyorlar.

İşte bu çalışmalarda yer alan kişilere ve emeği geçenlere öncelikle ilk yazımda bende teşekkür ediyorum. İlk yazımda da böyle bir konu seçerek sizlerin de bu konuya eğilmenizi istedim. İlçemizde yapılan bazı çalışmalara şahitlik yaptığım için konu hakkında hislerimi paylaşıyorum. İhtiyaç sahibi olanlara destek olayını ramazan ayı içerisinde de devam ettiren kuruluş, Reşadiye’de yardımları ailelere ulaştırdı. Bu kuruluşun yönetiminde yer alanlar öncelikle ihtiyaç sahibi olan aileleri okul yönetimlerinden öğrenerek onlar için neler yapabileceklerini düşündüler. Daha önce burada ayakkabı ve giysi şeklinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar edildiği için liste oluşumunda uzun süre bekleme olmadan iaşe yardımı olarak bu desteklerine devam etiler. 

‘Hayır Çarşısı’ vasıtasıyla yazımın son bölümünde bir kez daha hayır sahiplerine seslenmek isterim. İhtiyaç sahibi olan ailelere ulaşmak için gelin Talas Belediyesi öncülüğünde kurulan bu kuruluşla yardımlarınızı ailelere teslim edelim. ‘Hayır duası’ almak için bu işe, siz ne dersiniz?..