https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Hafta sonu Kayseri’de neyin koşuşturmacası vardı?

Hafta sonu Kayseri’de neyin koşuşturmacası vardı?


Hafta sonunda ilimizde belediyelerin koşuşturmacası yaşandı. Özellikle Bakan Mehmet Özhaseki’nin de ilimize gelmesini fırsat bilen merkez belediyelerimizde hummalı bir açılış ve kurdele kesimleri yaşandı. Memlekette bir taraftan ekonomiye dair söylemler diğer taraftan ise belediye başkanlarının gelecek hesapları var. İşin neresinden bakarsanız bakın her kesimin hummalı bir şekilde çalışma içinde olduklarını görebilirsiniz. Bu sadece ilimiz özelinde değil aynı zamanda yaklaşan 2024 yerel seçimleri öncesinde her bir belediye başkanı gelecek dönemin hesaplarını yaparken aynı koltuğa göz dikenlerin de ayrı bir hesabı olduğunu unutmamak gerekiyor. 

İlimiz özelinde mevcutta yer alan başkanların adaylık konusundaki sorulara kaçamak cevaplarına rast gelsem de ben de çok iyi biliyorum ki, her başkan adaylık konusunda neden bir dönem daha olmasın söylemini yakınlarında bulunan isimlerle paylaşıyorlar. Geçenlerde sosyal medyadan yapılan bir açıklama dikkatimi çekti. Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç hakkında yazılanları görünce ‘Başkan adayı mı, yoksa değil mi’ diye kendi kendime sordum. Bir tarafta başkan adayı olacak deniliyor, diğer tarafta ise ‘ben şu anda bulunduğum koltukta işimi yapmak için mücadele ediyorum’ cevabını görüyorum. 

Benim bu zamana kadar AK Partililer’de gördüğüm veya duyduğum bir söz var: ‘Büyüklerimiz bilir, genel merkezimiz, sen olacaksın dedikten sonra bize bir şey söylemek düşmez’ diye. Yine aynı sözlerin söyleneceğini düşünürken bu günlerde başkanlarda veya aday olacaklarda aynı durumu ne yazık ki göremiyorum.

Kaldı ki muhalefette bu iş nasıl diyeceksiniz ama onlarda da zaten önceden beri bu konularla alakalı bir açıklama yapılmazdı. Çünkü hep kaybeden biz oluyoruz deniliyordu ancak kazanmak için de ortaya çıkanına pek rastlamadım ne dersiniz?