https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


GÜZELLİK MASKLARI

Merhaba Gürhaber Okurları,


Tarihe bakacak olursak güzellik masklarının, Mısır Kraliçesi Kleopatra´ya kadar uzandığını, ayrıca süt banyoları, yüz ve vücut bakımında kullandığı çeşitli bitkisel, hayvansal ürünlerden elde ettiği maskları uyguladığını ve kozmetik dalında ilk bilinçli kadın olarak tarihte yerini aldığı görürüz.

O dönemlerden günümüze, bu moda veya gelenek giderek gelişmiştir. Bugün Avrupa piyasasında yüze uygulanabilecek çeşitli hazır masklar satılmaktadır. Doğal maddelerden hazırlanan masklar ise gittikçe daha çok tutulmaktadır.

Bu doğal maddelerdeki vitamin, protein, madensel tuz vb. maddeleri cildimiz hemen sindirebilmektedir. Bizi de ilgilendiren bu doğal maddelerden hazırlanan masklardır. Güzellik maskları genellikle hayvansal veya bitkisel maddelerden hazırlanır.

Hayvansal Kaynaklar: Yumurta, bal, süt, yoğurt, tereyağı (tuzsuz), kaymak vb.

Bitkisel Kaynaklar: Çeşitli meyveler, bazı sebzeler, bitkiler, yağlı tohumlar ve bunlardan elde edilen yağlar diye adlandırılabilir.

Ayrıca masklarda yer alan iki tip toprak vardır: Biri kil, öteki de kaolin yani arıkildir. Bu topraklar masklarda dolgu maddesi olarak kullanılır. Emici bir toprak olan kilden, pudra ve kuru şampuan olarak da yararlanılmaktadır.

Mayonez ve krem kıvamında hazırlanan masklar yüze sürüldükten sonra 15-20 dakika sırt üstü yatarak beklenmelidir. Sonrasında ise ılık suyla veya cildin cinsine uygun bitkisel bir losyonla, yüz temizlenir. Cilt kuruysa yüz kurutulduktan sonra uygun bir krem sürülür.

Cildi yağlı olanların yüzlerine 1-2 saat hiçbir şey sürmemeleri daha doğru olur.

Cilde nüfus edebilmesi için bazı güzellik masklarını parmak uçlarıyla hafif masaj yaparak yüze sürmeliyiz. Genel bir kural olarak, masklar göz kapaklarına ve gözaltlarına kesinlikle sürülmemelidir. Kremlerde, sütlerde, losyonlarda olduğu gibi masklar da yalnız yüze değil, boyna da uygulanmalıdır.

Maskı, temizlenmiş cilde uygulamayı unutmamalıyız. Güzellik masklarının amacı cildi dinlendirmek, beslemek, yüzeye yakın ölü cilt tabakasını yok ederek, cilde soluk alma olanağını sağlamak, hafif kırışıkları gidermek, ileride meydana gelebilecek çizgileri elden geldiğince geciktirmektir.

Masklar yıpranmış ve buruşmuş giysiye sürülen ütü gibidirler. Cildin gelecekteki yapısını düzenlemeye ve yıpranmasını önlemeye çok katkı sağlamaktadır. Masklar hafta da 2 defa ya da 1 defa yapılmalıdır.

Sağlıkla, güzellikle kalın?