https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


Güzelliğin ilk tedavisi: BANYO

Merhaba Gür Haber Okurları


Güzellik ve sağlığın çok önemli olduğu düşünülürse, banyo sadece bir sağlık kuralı değil, aynı zamanda güzelliğin de çok etkili bir tedavisidir.

Enerjik bir friksiyon ile devam eden sıcak bir banyo kan dolaşımını harekete geçirerek,kanın daha hızlı akmasını ve böylece kanın derinin (epidermisin) yüzeyine kadar ulaşılmasını sağlayacaktır. Banyonun çeşidi ve sıklığı cilt tipine göre değişir. Cilt tipi yağlı ise banyo suyuna soda bikarbonat katılması önerilebilir. Soda bikarbonat yağ salgılamasının fazla kısmını azaltma kapasitesine sahiptir. Deriye zarar vermez.

Kuru ciltlerde banyo köpükleri,losyonlar,bitkisel yağlar önerilebilir. Diğer bütün güzellik bakımlarında olduğu gibi banyo için de belirli aletlerden yararlanarak sağlıklı bir bakım yapabilirsiniz.

-Ayak tırnakları için tırnak fırçası

-Topuklar için ponza taşı

-Sırtı ovmak için uzun saplı fırça

-Omuzları ovmak için büyük ve doğal bir sünger

-Cilt yapınıza uygun sabunlar

-Saç yapınıza uygun şampuanlar

Şampuan ve sabun seçiminiz çok önemlidir. Sabunların kokusu değil besleyici ve sıkıştırıcı özellikleri ve ph dengesine dikkat edilerek seçilmelidir. Banyolar genellikle akşamları yapılmalıdır.Çünkü sıcak suda kalmak,sabunlanmak ve masaj sinirleri ve kasları gevşetir,iyi bir uykuya geçişinizi sağlar. Sabahları alacağınız ılık duşu,soğuk su ile sonlandırın. Böylece güne daha dinç ve sağlıklı başlamış olursunuz. Banyo için suyun sıcaklığı 36 ile 38 derece arasındadır. Banyoda kalma süresi 10 dakikadan az 15 dakikadan fazla olmamalıdır.

Banyodan sonra cildinizin yapısına uygun kremlerle masaj yaparak güzelliğin ve sağlığın ilk tedavisini bitirip sağlıklı yaşamınıza başlayabilir, kendinizi dinç ve güzel hissedebilirsiniz.

SAĞLIK VE GÜZELLİKLE KALIN.....