https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


GÜNEŞ ÜRÜNLERİ

Estetisyen - Gönül Dirim


Merhaba Gürhaber Okurları,

Güneş patlamaları, ozon deliği gibi değişik etkenler cilt kanseri riskini artırmıştır. Buna bağlı olarak da bilinçli bronzlaşmanın ve cildi korumanın önemi gün geçtikçe artmaktadır. Daha çok Avrupa ve Amerika´da üretilen koruyucu faktörlü güneş ürünleri ülkemizde rahatlıkla bulunabilmektedir. Bu tip ürünlerin üzerinde bulunan numaralar, güneşte kalma süresini belirler. Rakamlar büyüdükçe koruma oranı yükselir. Rakamlar küçüldükçe koruma oranı zayıflar.

Güneşten koruyucu ürünlerin üzerinde kısaca SPF ya da LSF yazar. Türkiye´de üretilen ürünlerde GKF yani ?Güneşten Koruyucu Faktör´ yazılıdır.

Koruma Faktörü SPF, LSF YA DA GKF

20 ve üzeri olan ürünler güneşin zararlı ışınlarını geçirirler. Numaralar büyüdükçe ışık filtresi o kadar büyür. Koruyucu özelliği artar. Güneş ürünleri alırken ve seçerken cildinizin özelliğine göre seçmek çok önemlidir.

Hassas ve lekeli ciltler için zararlı güneş ışınlarını tamamen bloke edici ürünler tercih edilmelidir. Bu tür ürünlerin üzerinde genelde ? Sun bloc, ecran total´ yazılıdır. SPF( Güneşten Koroyucu Faktör ) 20´nin üzerinde olmalıdır.

Dudak ve göz altı gibi hassas bölgelerde koruma, sürülmesi kolay olsun diye ruj gibi olan bu sticler üretilmiş. Hem taşıması hem de sürülmesi kolay. Bunların üzerinde ?Sub bloc stic ? yazılıdır.

Güneşin zararlı ışınlarından oluşabilen kırışıklıkları önleyici ürünler üzerinde ?Cream solarine anti-rides ya da anti- wrinkle suntan crem yazılıdır.

Yüz için güneş kremi tercih edilirken, vücud için güneş yağları daha idealdir.

Güneş yağlarında ? Huile solarle sonnenöl. Sun tan oil´ yazılıdır.

Bazı güneş ürünlerinin içinde bulunan kolajen, cilt yumuşatıcı ve nem sağlar. Güneş koruyucu ürün aldığınızda içeriğinde kolojen ve E vitamini olanları tercih etmeniz, cildinize daha yararlı olur.

Güneşten ve duştan sonra kullanılan güneş sonrası kullanılan ürünler de çok önemlidir. Güneşe maruz kalan cilt mutlaka iyi bir ürünle nemlendirilip korunmalıdır. Güneş sonrası ürünlerde süt, losyon krem türündedir.´ After sun milk, lait ahres solarie, after sun creame, after noon, face after sun( güneş sonrası yüze sürülür)´ , body after sun( güneş sonrası vücüda sürülür gibi değişik biçimde adlandırılır.