Şevket TEKİN

Tarih: 24.09.2024 17:00

'Göz'e mi geldik' diyelim, bilemedim!

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig’de 6. hafta geride kalırken, 6. hafta kapanış mücadelesinde Kayserisporumuz, Göztepe’ye karşı oynadığı vasat oyun nedeniyle sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Eyüpspor karşılaşmasının ikinci yarısında oynanan hırslı oyun ve sezona iyi giriş yapamayan Trabzonspor karşılaşmasındaki oyunu kıstas olarak almayacağımızı Göztepe karşılaşması ile görmüş olduk. Bu nedenle de, ‘göz’e mi geldik’ diyelim bilemedim. 

Göztepe karşılaşmasına mercek tutmadan önce sahamızda oynanan Eyüpspor karşılaşmasına dikkat çekmek istiyorum. Eyüpspor karşılaşmasının ilk yarısında Kayserispor’u izleyememiştik. İlk yarının sonunda yapılan değişiklikler ise ikinci yarıda bambaşka bir Kayserispor izlememize neden olmuş, hatta galibiyeti bile kaçırdık diyebiliriz. Ardından ise erteleme maçında Trabzonspor’a konuk olduk. İşin açıkçası, Trabzonspor’un her ne kadar teknik ekibi değişse de bizden daha iyi bir kadrosu olduğunu düşünerek puan ya da puanlar alamayacağımızı düşünüyordum. Kayserispor ise bu karşılaşmaya Eyüpspor karşılaşmasının ikinci yarısında olduğu gibi hırslı ve istekli başladı. Hatta mücadelenin 89. dakikasına kadar karşılaşmayı üstün götürdük. Sonuç ise puana razı olarak Göztepe karşılaşması için İzmir’e gittik. Göztepe karşılaşması ise deyim yerindeyse takım adına fiyasko ile sonuçlandı. Geride kalan iki haftadaki performansın bu karşılaşmada gösterilememesi, herkes tarafından tepki gördü. Bu karşılaşmaya, 5 eksik ile gittiğimizi ve bununla beraber teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın PFDK’dan aldığı ceza nedeniyle takımın da başında yer almadığını da belirtmek gerekiyor. Ancak eksiklerin alınan mağlubiyetle bir bağı olduğunu düşünmüyorum. Aslında her yıl benzer durumlar yaşıyoruz. Her ne hikmetse, 2 maç iyiysek sonraki süreçte büyük bir düşüş yaşıyoruz. Bu durum yönetimsel mi, yoksa teknik ekipten kaynaklı bir sorun mu? Artık sorun ne ise bir an önce çözülmelidir. Kaldı ki önümüzdeki hafta Kayserispor, Beşiktaş’ı konuk edecek. Bu karşılaşmaya odaklanmamız ve karşılaşmadan puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Aksi halde çok daha zorlu bir süreç bizi bekleyecek. 

Teknik Sorumlumuz Burak Yılmaz hakkında da birkaç şey söyleyerek, yazımı tamamlamak istiyorum. İstekli, yeni oluşumlara açık, oyuncularına şans tanıyan ve hatta Beşiktaş’ı kısa süre çalıştırmış olsa da Kayserispor’daki kredisini tüketiyor. Özellikle de Eyüpspor karşılaşmasında sahaya sürdüğü ilk on bir, taraflı tarafsız herkes tarafından tepki gördü. Trabzonspor karşılaşmasında taraftarlarla yaşadığı gerginlik nedeniyle de, Göztepe karşılaşmasında takımının başında yer alamadı ve mağlubiyete bir anlamda etki olmuş oldu. Teknik sorumlu Burak Yılmaz ve ekibi, bir an önce kendilerini sorgulamaları gerekiyor. 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB