https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Nasuh Durmaz


Geçmişten günümüze, 19 Eylül Gaziler Günü kutlamalarından hafızalarda kalanlar

İslam dinine göre  ”Gaza eden kişiye İlahi Kelimetullah için cihada giden, Allah yolunda, Allah rızası için mücadele eden ve büyük yararlıklar gösteren Müslüman askerlerden yaralı ve sağ kalanlardan evine dönenlere GAZİ denir. 


İslam dinine göre  ”Gaza eden kişiye İlahi Kelimetullah için cihada giden, Allah yolunda, Allah rızası için mücadele eden ve büyük yararlıklar gösteren Müslüman askerlerden yaralı ve sağ kalanlardan evine dönenlere GAZİ denir. 

13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi'nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla vermiş oldukları teklifin sonucunda TBMM tarafından 19 Eylül de Mustafa Kemal'e GAZİ unvanını verilmiştir.

Her ne kadar resmi bir gün olmasa da Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman vatandaşları onurlandırmak için ülkemizde her yıl 19 Eylül 2002 yılından bu yana kutlanmaktadır.

Günümüzde artık hayatta kalan olmasa da {Kurtuluş Savaşı'nın son iki Gazisi Eskişehirli Yakup Satar 

(1898- 2 Nisan 2008)

Atatürk'le aynı karede,

Emk. Alb. Şekip BİRGÖL

{ (1903- 11 Kasım 2008)

Hıdır Çakır'ın arşivinden}

Gazilerimiz arasında, Kurtuluş Savaşı Gazilerimizden başka, Kore, Kıbrıs, Güney Doğu ve 15 Temmuz Gazileri bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, 15 katlı yüksek binasının bir yanına bayrak, diğer yanına Tayyip Erdoğan resmi asmıştı. Atatürk posteri ise yan taraftaki alçak binadaydı ve ağaçların arkasında kaldığından görülmüyordu. Atatürk resmi var mı yok mu anlamak için özellikle durup bakmak aramak gerekiyordu.

(20 Eylül 2021. Deniz Zeyrek)

Hiç şüphe yok ki Su-i misal emsal teşkil etmez yani kötü örnek, örnek değildir. Kötü bir örnek, örnek olarak alınmaz.

Ancak bu özel ve hassas günlerde daha dikkatli OLMAMIZ gerekmiyor MU?

Bu vesileyle bir kez daha başta GAZİ Mustafa Kemal olmak üzere, Tüm Gazilerimize, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Takdir ve yorum sizin.

Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, Kurtuluş Savaşı'nın vefat eden EN SON Gazisi ( 1903- 11 Kasım 2008) Atatürk'le aynı karede.

(Hıdır Çakır'ın arşivinden)

Gaziler Günü töreninde gaziye şemsiye yok
Zonguldak'ta Gaziler Günü nedeniyle yağmur altında düzenlenen törende Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir ve 3’ünü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, korumalarının tuttuğu şemsiyelerle yağmurdan korundu. Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal ise şemsiyesiz olarak protokolde yer aldı ve tören boyunca ıslandı.
(CNN TÜRK 11-12- 2018)

Eskişehirli  Yakup Satar, Kurtuluş Savaşı'nın vefat eden sondan bir önceki Gazisi  (1898- 2 Nisan 2008) Vefatından bir yıl önce  Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ziyaret etmiş ve  köstekli altın saat hediye etmişti.

19 Eylül; GAZİLER ve PROTOKOL. Anlatmaya gerek yok GÖRÜYORSUNUZ

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ'NDE,  ŞAMPİYON TÜRKİYE!
Vatani görevlerini yaparken gerek mayın patlaması gerekse faklı nedenlerle yaralanan gaziler, Ampute Futbol Milli Takımı'nın ana omurgasını oluşturmaktadır. Şırnak, Şenova’da yol emniyeti görevini yaparken  mayına basarak bir bacağını kaybeden komanda Osman Çakmak,10 yıl boyunca milli takıma kaptanlık yaptıktan sonra  2018 Dünya ikinciliğinden sonra milli takımın başına getirilmiş olup Kendisi gibi Hakkari'de terör operasyonu sırasında yaralanan kaleci Bülent Çetin ile birlikte  Türkiye  Ampute Futbol takımındaki   Gazilerimizin başında gelmektedirler.