Şevket TEKİN

Tarih: 30.07.2024 16:31

ERVA Spor Okulu tamam da dilenci çocuklar ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Valiliği, Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak durması adına 37 tane ERVA Spor Okulu açtı. Aslında Türkiye Spor Yazarları Derneği Kayseri Şubesi Üyesi ve spor muhabiri olarak bu durum beni çok mutlu ediyor. Yalnız bu hassasiyetin küçük yaşta şehrin hemen her bölgesinde dilendirilen çocuklar için de gösterilmesini hatta daha da hassas davranılmasını istiyorum, istiyoruz. 

Uyuşturucu ile mücadele merkezi yapılıyor. ERVA Spor Okulu ile gönüllere dokunuluyor. Çocuklarımız spor yapmanın keyfini almaya başladı. 37 mahallede bu tarz bir organizasyonu hayata geçirmek bence takdir edilir. Ancak şehrin başkaca sorunları da var. Hatta birine bizzat şahit oldum. 10-11 yaşlarında bir kız çocuğu oturduğum semtte saat 22:00’de dilendiriliyordu. Bununla ilgili gerekli yerlere bildirimde bulundum. Tabii dahası da var. Ben, azalması ümidiyle bir yerlere bildirimde bulundum ama şehrin neresine gidersek gidelim, her yerde bu çocuklardan fazlaca var. Özellikle de şehir merkezinde fazlaca bulunuyorlar. Bence, şehrimizin Valisi, belediye başkanı ya da bu konuyla ilgilenecek olan kimse bir gün yanında kalabalık olmadan bu durumu takip edebilirler. Ne anlatmak istediğimi de çok rahat görebilirler. Çünkü kimse bu duruma müdahale etmiyor. Göz göre göre çocuk dilenci sayısı her geçen gün artıyor. Bu konuya ilişkin en çok dikkatimi çeken ise çocuk dilencilere ilişkin herhangi bir önlem alınmaması oldu. Madem geleceğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımızı düşünüyor, zararlı alışkanlıklardan uzak olsun diye spor okulları açıyoruz, bu durumu tam yapmalıyız. Bence, çocukların dilendirilmesi de zararlı bir alışkanlık oluyor. Bir an önce bu durumu şehir olarak değiştirmemiz gerekiyor. 

Yapılan işleri küçümsemek adetim değildir ama bu konu daha hassas diye düşünüyorum. Bu duruma ister belediye aracılığı ile isterseniz Valilik aracılığı ile isterseniz başka yolla son verin ama lütfen bu duruma son verin. Geleceğimiz dediğimiz çocuklar, sokaklarda dilendirilmesin. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
G-F0G61HQYBB