https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Nasuh Durmaz


Düne bakıp, bu günü anlamak

Düne bakıp, bu günü anlamak


AK Parti iktidarı 2002-2012 yılları  arasında kişi başına geliri 3 bin dolardan 12 bin doların üzerine çıkarmayı başarmıştı.(günümüzde 7-8 bin dolar olduğu konuşuluyor)

Ancak 2012 yılından itibaren
bir yerlerden düğmeye basılarak Türkiye’nin gelişmesini engellemeye  ve istikrarını bozmaya  yönelik: 

7 Şubat MİT Krizi, 

Gezi Olayları, 

17/25 Aralık  Adli ve Yargı  Darbe Girişimi, 

MİT Tırları Krizi,

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi 

 projelerin hayata geçirilmeye başladığını görüyoruz. 

Bu projelerden  ağaç bahanesiyle başlatılan gezi olayları : yurtdışı menşeili şirketlerinde desteği ve yasadışı  örgütler ve onların uluslararası bağlantılarının devreye girmesiyle, Bingöl ve Bayburt’un dışında  79 ilde AK Parti hükümeti aleyhine protesto gösterilerine dönüşmüştü. 
Bu eylemlerde ;  600’den fazla polis yararlanmış, 58 kamu binası, 68 MOBESE kamerası, 337 işyeri, 90 belediye otobüsü, 214 özel arac, 240 polis aracı ve 45 ambulans yakılarak yada ağır hasar verilerek, Türkiye'nin  istikrarı bozulmaya ve  gelişmesi engellenmeye çalışılmıştı 

Gezi kalkışmasında yer aldığını itiraf eden terör örgütü PKK’nın sözde Marmara Sorumlusu Botan Zaxros;  gezi olaylarının  uluslararası bağlantılarını
ve  Gülen Grubu’nun gezi olaylarındaki  rolüne dair itiraflarını  Gerçek Hayat dergisine anlatmıştı.

“Gezi sürecinde İsrailliler benimle görüştü. Gezi’ye katılmamızı istediler ve sonrasında 5 yıllık üst düzey eğitim için İsrail’de bize özel eğitim kampı tahsis edileceği sözü verildi. İngiliz istihbaratından üst düzey bir ekiple olayların ikinci gününde Fatih’teki Burger King’te bir araya geldik. Bana ‘Kürtleri buraya çek, hükümet kesin olarak düşecek, sen de kahraman olursun’ denildi Ben o günlerde Karayılan ve Cemil Bayık’ın hükümetin düşeceğine inandırıldığını gördüm.” diyerek deşifre etmişti. 
(Yılmaz Bilgen  25 Ocak 2016,  Yeni Şafak)

MİT TIRLARI  Projesi ile, Türkiye’yi Dünya'da teröre destek veren ülkeler listesinde  göstererek , ilgili ve  yetkilileri Uluslararası Adalet Divanı LAHEY’de yargılatabilmek için
2014’ yılında  Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gözetiminde Suriye’ye yardım götüren  TIR lar Adana ve Hatay' da durdurulmuştu.

251 vatandaşımızın şehit, 3 bine yakın  vatandaşımızın gazi olduğu FETÖ terör örgütünün Devleti ele geçirmek üzere yapmış olduğu 15 Temmuz  darbe girişimi
Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu direniş  yaçağrısı üzerine halkımız tarafından  engellenmişti.

ABD Devlet  Başkanı Joe Biden  Demokrat başkan adaylığı kesinleşmeden önce, 16 Aralık 2019'da Amerika televizyon kanalı FX'te yayınlanan The Weekly programının çekimlerinde
 şu sözleri sarf ediyor:

"Bence yapmamız gereken ona (Erdoğan'a) karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz. Açıkça pozisyonumuzun parlamentoda da yer edinmek isteyen Kürt nüfusun entegrasyonunu sağlamak olduğunu söylemeliyiz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyler hakkında sesimizi çıkarmalıyız. Yaptıklarının bedelini ödemeli. Bazı silahları ona satıp satmayacağımızla ilgili, bir bedel ödemeli. Özellikle de üzerinde F-15 uçurarak çözmeye çalıştıkları bir hava savunma sistemleri olduğunu düşündüğümüzde. Bunlar hakkında çok endişeliyim."

"Ama hâlâ, geçmişte yaptığım gibi, onlarla (muhalefet) doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, darbe ile değil, seçimle."

Erdoğan ve partisi) Dağıldı, İstanbul'da dağıldı, peki biz ne yapıyoruz? Oturup teslim mi olacağız? Yapacağım son şey ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Onunla Kürtler konusunda birkaç kez görüşmüştüm. O dönemde henüz üzerlerine gitmiyorlardı."

"Her neyse, şunu açıkça belirtmeliyiz… Günün sonunda Türkiye de Rusya'ya bağımlı olmak istemez."

"Çok endişeliyim, çok endişeliyim. Hava sahalarımız ve onlara erişimimiz konusunda da çok endişeliyim. Bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek onun bölgedeki faaliyetlerini tecrit etmek bizim için çok çaba gerektiren bir iş. Özellikle de Doğu Akdeniz'deki petrol faaliyetleri gibi uğraşması çok uzun süren birçok diğer konu… Ama cevabım şu; evet endişeliyim"
(bbc.com türkçe.15 Ağustos 2020)

Takdir ve yorum Sizin .