Şevket TEKİN


Develi Belediyespor'u sattık mı?

Şevket TEKİN


Son iki sezondur Efeler Ligi’nde mücadele eden Develi Belediyespor’un akıbetinin ne olduğu bilinmiyor ama satıldığı yönündeki iddialar, sporseverlerin ve Develililerin dilinden düşmüyor. Eğer iddialar doğru ise kapanan iki takımın ardından Efeler Ligi ekibinin satılması Kayseri için büyük kayıptır. 

İlimizde voleybol tutkusu her geçen gün artarken bir yandan da yönetilemeyen takımlar ya kapanıyor ya da satılıyor. Bunun ilk örneğini 1. Lig’de mücadele eden Melikgazi Belediyespor’un Erkek Voleybol Takımı kapandığında görmüştük. Ligde yer alan takım sessiz sedasız kapatılmıştı. Bununla da yetinmedik ve yine 1. Lig Kadınlar kategorisinde mücadele eden Kayseri Atletikspor, Melikgazi Belediyesi’nde olduğu gibi sessiz sedasız kapatıldı. Bunlar henüz unutulmamışken şimdi yeni bir vaka ortaya çıktı. İddiaya göre; Develi Belediyespor, Gaziantep’e 450 bin Euro karşılığında satıldı. İddialar doğru ise büyük sponsorları olan ilimizi Efeler Ligi düzeyindeki tek temsilcisi olan bu takım, neden satılıyor? Kim satılmasını istiyor? Neden satılmasına izin veriliyor? Bilen duyan yok mu? Gerçekten garipsediğim bir durum! Birçok il, bu tarz takımlara sahip olabilmek için milyonlarca lira para harcamaya razı olabiliyor. Hatta iddialara göre; bizim takımımızı satın aldıkları gibi takım satın alabilmek adına uğraşıyorlar. Biz ise elimizdeki değeri kullanıp daha yukarılara taşımak yerine satıyoruz. Değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Yazık hem de çok yazık.

Konuşulan başka iddialar doğru ise Develi Belediyesi’nde yaşanan başkan değişikliği kulübün kapatılmasını doğrudan etkilemiş ama neden? Belediye’ye yük olmayan aksine ilçeyi ulusal anlamda tanıtan bir kulüp neden kapatılır? Ya da neden istenmeyen bir kuruluş gibi gösterilir. Yeniden ifade etmek isterim, yazık hatta çok yazık! Umarım Develi Belediyespor’da yaşananlara ilişkin yönetim geçerli bir açıklama yapar. Tabii satıldıysa, kendi adıma söylemeliyim ki bunun geçerli bir açıklaması olmaz, olamaz!