Mustafa GÜRBÜZ


Başkan Çamlı, eski başkan Gözbaşı ile alakalı ne demek istiyor?

Mustafa GÜRBÜZ


Bellona Kayserispor ilk sınavını Samsunspor’a karşı verdi. Öylesine bir hazırlık maçı diyebileceğim bir performansla sahada yer alan futbolcular, uzun bir aradan sonra ilk karşılaşmalarını gerçekleştirmiş oldular. Maçta ortaya konan performanstan tutun da, saha içinde kademelerde eksik olan bölümlere kadar birçok konu üzerinde ilerleyen günlerde genişçe yazmaya çalışacağım. Benim aslında bugün kaleme almak istediğim konu farklı. Başkan Ali Çamlı tarafından hazırlık maçı sonrasında bir kez daha dile getirilen bir konu, o da; ‘eski başkan Berna Gözbaşı hakkındaki suçlaması’. Yanlış duymadınız Sayın Çamlı, bu konuşmasında ‘neyi anlatmaya çalıştı’ diyenlerinizin olduğunu da duyar gibiyim. Temlik konusunda daha öncesinde araya bazı siyasilerin gireceği ve kulübün bu temlik yüzünden rahat nefes almadığından söz edilmişti. Gelinen nokta da mahkeme yolundan söz ediliyor. 

Sade bir vatandaş olarak bazı soruların aklıma geldiğini ve bunları da kamuoyuyla paylamak için dillendirmeye çalışacağımı ifade edeyim. Mesela temlikler konusunda ortaya çıkan tablo ve sonrasında yapılan genel kurulda üyeler Başkan Berna Gözbaşı’nın yaptığı tüm çalışmaları onaylamadı mı? Yani genel kurulda ibra edildi mi? Bunun dışında temlik derken, bu işte bir yanlışlık varsa uzun süredir kulübü denetleyen isimler yani mali müşavirler hata mı yaptı? Bir de temlik alan bir kişi temlik bedeli karşılığında aldığı evrakı veya senedi bir başka kurum veya kuruluşa veremiyor mu? 

Dediğim gibi benim sade bir vatandaş olarak aklıma gelen başlıklar bunlardı. Acaba gerçekten Berna Gözbaşı bu iş yaparken hukukçulara danışmadan mı yaptı? Kaldı ki bir banka adından söz edilmiş. Ben daha öncesinde kendisi (Berna Gözbaşı) ile yaptığım görüşmede de çoğu defa kendisinin temlikler konusunda muhatap olmadığını, işi gereği bu temlikler karşılığında adı geçen banka aracılığıyla bazı bankalardan krediler kullandığını belirtmişti. Acaba ben mi yanlış anlamıştım o konuşmaları.

Hani ortada bir suç var da, bu suçun peşinden gidilmediyse zaten bu mevcut yönetimin hatasıdır. Yoksa ne yapılmak isteniyor anlam veremedim. Başkan Çamlı uzun zamandır mali yükün altından kalkabilmek için çevresiyle cebelleşiyor. Bu konuda inkar edilecek bir durum yok. Onun bu çıkışının nedeni konusunda ise ben de gerçekten merak içindeyim. Umarım Sayın Çamlı bu durumları da en kısa sürede aşar. En azından tahtanın açılması konusunda hukukçuların müjdeli haberini bize ulaştırır da bu sezon en azından rahat bir şekilde maçları takip ederiz, ne dersiniz?..