Zonguldak sahil şeridini vuran kuvvetli fırtına ve dev dalgalar, Kozlu ilçesi Değirmenağzı mevkisinde ilginç ve tehlikeli bir olaya neden oldu. Açık denizde bir gemiden veya limandan koptuğu tahmin edilen tonlarca ağırlığındaki gemi yastığı (usturmaça), dalgaların şiddetiyle sürüklenerek dere ağzından içeri girdi.
Akıntıyla birlikte hareket eden dev kütle, bölgedeki yaya köprüsünün ayaklarına dayandı. Cismin köprüye baskı yaptığını ve yıkılma tehlikesi oluşturduğunu gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra operasyonu başlattı. Dev usturmaçanın köprüye daha fazla zarar vermesini engellemek için zamana karşı yarışan ekipler, cismi halatlar yardımıyla sağlam bir şekilde bağladı. Köprü ayaklarından uzaklaştırmak için çekme çalışmalarına başlandı.
Kozlu itfaiye ekipleri, tonlarca ağırlıktaki dev cismi dere yatağından ve köprü ayaklarından güvenli bir mesafeye çekmek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Operasyon, bölgedeki potansiyel tehlikeyi ortadan kaldırmayı hedefliyor.