Ziya Taşkent anısına adını taşıyan salonda unutulmaz bir gece

1.09.2024 16:22:11

Ziya Taşkent anısına adını taşıyan salonda unutulmaz bir gece

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin değeri olan ve 1999 depreminde hayatını kaybeden devlet sanatçısı Ziya Taşkent, Aziz duran Parkı’ndaki adını taşıyan salonda, kendisine ait eşsiz eserlerin icra edildiği özel bir konserle hatırlandı. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun özel bir konser verdiği gece, sanat dostlarına duygu dolu anlar yaşattı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği değeri düzenlediği özel bir organizasyonla yeniden gösterdi. 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı ve bestekar Ziya Taşkent, vefatının 25’inci yıl dönümünde Büyükşehir’in organize ettiği özel bir gecede anıldı. Sanatçı, Aziz Duran Parkı içinde kendi adını taşıyan konser salonunda hatırlanırken, icra edilen parçalar dinleyenleri adeta mest etti. İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nun ses sanatkârları Taşkent’in en seçkin eserlerini söyledi.
Konserin sunuculuğunu Nalan Höke Turan üstlenirken, Murat Irkılata ve Gizem Nur Çopcuoğlu ise unutulmaz eserleri, eşsiz bir yorumla seslendirdi. Ud enstrümanında Osman Kırklıkçı, kanunda Atilla Akıntürk, klasik kemençede Emre Erdal, viyolonselde Tuğberk Çelikkol ve ritimde ise Serdar Bişiren’in görev aldığı gece adeta bir müzik şölenine dönüştü. Sanatseverler, Taşkent’in melodileriyle adeta geçmişe yolculuk yaptı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, programa katılan tüm kültür sanat dostlarına teşekkür etti. Duygusal anlara da sahne olan özel gecede, Ziya Taşkent’in müziğe olan katkıları hatırlanırken O’na karşı gösterilen vefayı da gözler önüne serdi.
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Sanata ve sanatçıya değer veren Sakarya’mızda bir büyük değeri daha özel bir geceyle hatırlamak bizler için onur kaynağıdır. Türkiye’ye sanat alanında sayısız başarıya taşıyan, güzel kalbi ve yeteneğiyle asla unutamayacağımız Ziya Taşkent’i vefatının sene-i devriyesinde hatırladık. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” denildi.