Zeytinde Halkalı Leke Hastalığına Karşı Mücadele Zamanı

Zeytinde Halkalı Leke Hastalığına Karşı Mücadele Zamanı

Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, hasadı biten zeytin bahçelerinde halkalı leke hastalığına karşı acil ilaçlama çağrısı yaptı.

Hastalık Riski Zirvede

Aydın’ın Didim ilçesinde, zeytin hasat sezonunun sonuna yaklaşılırken, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticileri önemli bir konuda uyardı. Halkalı leke hastalığı riskinin en üst seviyeye çıktığı bu dönemde, mücadele için zaman kaybedilmemesi gerekiyor.

Hasadı Biten Bahçelerde Acil İlaçlama

Yaprak dökümüne yol açan bu hastalığa karşı, hasadı tamamlanan bahçelerde ilaçlama çalışmalarının en kısa sürede başlatılması vurgulandı. Yetkililer, mücadelenin etkili olması için ağaçların uygun şekilde budanarak hava almasının sağlanmasının da kritik olduğunu belirtti.

Alınması Gereken Önlemler

Müdürlük açıklamasında, "Fazla azotlu gübre kullanımından uzak durulmalı. Lekeli yapraklar toplanıp imha edilmeli" ifadelerine yer verdi. Üreticilerin ilaçlama ilanlarını takip etmelerinin büyük önem taşıdığı kaydedildi. İlaçlamanın ilkbaharda, çiçeklenme öncesi ve sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce yapılabileceği hatırlatıldı.

Çevre ve İnsan Sağlığına Dikkat

Son olarak, yağışlı ve rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması gerektiğinin altı çizildi. Tüm uygulamalarda insan ve çevre sağlığı için gerekli tüm önlemlerin alınması istendi.