Yusuf Dikeç, Konya Büyükşehir’in kamplarına katılan öğrencilere ilham kaynağı oldu

Yusuf Dikeç, Konya Büyükşehir’in kamplarına katılan öğrencilere ilham kaynağı oldu

Yusuf Dikeç, Konya Büyükşehir’in kamplarına katılan öğrencilere ilham kaynağı oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşkent ve Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları’nda misafir edilen öğrenciler eğlenerek öğrenme imkanı buluyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi kamplarında düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra lazer tabancalarıyla verilen atıcılık eğitimleri Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan’la birlikte Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’i rol model alan öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Olimpiyatlarda atış tarzıyla dünya çapında büyük ilgi gören Dikeç’i örnek alan öğrencilerin atış eğitimlerindeki heyecanları yüzlerine yansıdı.
Kampta çok verimli ve eğlenceli vakit geçirdiğini ifade eden öğrencilerden Ahmet Faruk Yüce, “Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli sporcumuz Yusuf Dikeç, milli gururumuz olduğu için onun verdiği pozda atış yaptım. Milli sporcumuzla gurur duyuyorum. Normalde iki elimle atış yapıyordum ama Yusuf Dikeç’ten ilham aldığım için bu sefer tek elimle ateş ettim. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a bizler için böyle bir yer yaptığı için çok teşekkür ederim. Herkesin gelmesini öneririm, çok güzel bir yer” dedi.
Kampta atıcılığın yanı sıra; su voleybolu, basketbol, oryantiring, doğa yürüyüşü, sabah sporu, sokak oyunları, dart, sinema gecesi, kamp ateşi gibi etkinliklerle 3 gün boyunca doyasıya eğlenen öğrenciler, çok mutlu olduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Taşkent ve Beyşehir’de bulunan Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları’nda Lise Medeniyet Akademileri ve Bilgehane öğrencilerinin yanı sıra şehirde eğitim gören ortaokul öğrencileri de misafir ediliyor.
Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ecdad Bahçesinde ailelere yönelik “Laser Run” etkinliği gerçekleştirildi. Dört farklı kategoride düzenlenen etkinlikte 232 katılımcı yer aldı. Yarışmacılar, parkurda saniyelerle yarışırken lazer tabanca ile hedefleri vurmaya çalıştı. Heyecanlı anların yaşandığı etkinlikte kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödül verildi.