Muş’ta etkisi yoğun bir şekilde hissedilen kar yağışı ve dondurucu soğuklar, doğadaki canlıların yaşamını zorlaştırıyor. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için bir ortaokul öğrencisinin gösterdiği duyarlılık ise herkesi etkiledi.
Muş Adil Yazar Ortaokulu öğrencisi Zeynep Neva Demir, evlerinde bayatlayan ekmekleri çöpe atmak yerine küçük parçalara ayırıp pencere önüne bırakıyor. Soğuk hava nedeniyle aç kalan kuşlar, kısa sürede gelerek bu ekmekleri tüketiyor.
Yaptığı davranışı değerlendiren Zeynep Neva Demir, "Bu soğuk havalarda sadece insanlar değil, hayvanlar da zor durumda. Evde bayatlayan ekmekleri çöpe atmak yerine kuşlarla paylaşmak istedik. Kar yağdığından beri her gün birkaç defa yapıyorum. Küçük bir şey ama onlar için hayati" ifadelerini kullandı. Öğrenci, bazen okul harçlığıyla simit alıp kuşlara verdiğini de sözlerine ekledi.