Tarih: 13.09.2024 18:15

Yüreğir’de ‘Narin’ için hatıra korusu oluşturuldu

Facebook Twitter Linked-in

Yüreğir Belediyesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın adının yaşatılması için Atakent Mahallesi’nde hatıra korusu oluşturdu.
Yüreğir Belediyesi, katledilen Narin için Atakent Mahallesi’nde 300 fidanlık hatıra korusu oluşturdu. ‘Narin Koruluğu’ fidan dikme törenine Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ile katıldı. Vatandaşlarında katılım gösterdiği törende konuşan Demirçalı, kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan ve Türkiye’yi yasa boğan cinayetin ardından Narin’in adının sonsuza dek yaşatılması amacıyla ‘Narin Koruluğu’nun oluşturulduğunu dile getirdi.

“Narin’imiz her nefeste yaşayacak”
Başkan Demirçalı, minicik bir fidan iken hayattan koparılan yaşam ve sevgi dolu Narin’in hatırasını yaşatmak adına bu alanda yüzlerce fidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydederek, “Narin kızımızın adının yaşatılması ve unutulmaması için her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen, sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı, ağacı seçtik. Narin’imiz her nefeste yaşasın istedik. Hatıra fidanlığımızın Narin’in kalbindeki sonsuz sevgi ile büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfuz etmesini, bu sayede sevgiden yoksun olan yüreklere bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Narin’in ölümünden sorumlu olan ya da olanların bir an önce adalet önünde hesap vermesini isteyen Başkan Demirçalı, “Narin’e kim ya da kimler kıydıysa, kıyana kim yardım edip sessiz kaldıysa adalet önünde hesabı sorulsun. Çocuklar ölmesin, Narinler yaşasın” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ve katılımcılar ile birlikte hazırlanan fidanları dikti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB