Yüreğir’de 2 olan kreş sayısı 7 olacak

1.08.2024 10:52:02

Yüreğir’de 2 olan kreş sayısı 7 olacak

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir’de 35 yılda 2 adet kreş yapılan ilçeye 1 dönemde 5 kreş yapacaklarını ve kreş sayısını 7’ye çıkartacaklarını söyledi. Demirçalı, ilk kreşin de Eylül ayında açılacağını kaydetti.

“5 sınıfta 100 çocuğa eğitim verilecek”
Yüreğir’de yapılan 3’üncü kreş olan Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki kreşin inşaatının son aşamasına gelindi. Yeni eğitim öğretim yılında faaliyete girecek kreşi yerinde inceleyen Başkan Demirçalı, yapılan ve yapılacak kreşler ile ilgili bilgi verdi. Başkan Demirçalı, “Bugüne kadar ilçemizde 2 kreş yapılmıştı 3’üncüsünü biz yapıyoruz. Ardından ise 4 noktada kreş yapmak için yer bakıyoruz. Biz en az 5 tane daha kreş yapacağız. Buradaki kreşimiz 5 sınıftan oluşacak ve 100 çocuğa eğitim verecek” dedi.

“Sıradan değil en iyisini ve en güzelini yapacağız“
Yüreğir’de yapılan hizmetlerin bugüne kadar hep sıradan işler olduğunu belirten Başkan Demirçalı, bundan sonra yapılacak hizmetlerin Yüreğir’e yakışır, Türkiye’ye örnek gösterilecek projeler olacağını söyledi. Başkan Demirçalı, "Burada önem verdiğimiz sadece fiziki şartlar değil. Biz burada verilecek eğitime de önem veriyoruz. İngilizce ve drama dersleri de vereceğiz. Çocuklarımızı uzman ellere teslim edeceğiz. Burada sevgiyi, barışı, özgürlüğü ve eğitimin ne demek olduğunu anlatacağız. Türkiye’nin en iyisi olan kreşlerimizi çocuklarımıza hediye edeceğiz. Yüreğir halkına hayırlı olsun" diye konuştu.