Tarih: 02.08.2024 11:29

Yunusemreli voleybolcu Nisa’dan spor ve eğitimde örnek başarı

Facebook Twitter Linked-in

Yunusemre Belediyespor’un voleybolcusu Nisa Kabadayı, hem sporda hem de eğitimdeki başarısıyla çevresine örnek oluyor. Geçen sezon voleybolda il şampiyonluğu yaşayan Nisa, bu yıl da LGS’de başarı gösterdi.
Yunusemre Belediyespor’un 14 yaşındaki voleybolcusu Nisa Kabadayı, spor ve eğitimdeki örnek başarısıyla takdir topluyor. Voleybolda küçük kız takımında libero olarak forma giyen Nisa, gösterdiği performansla takımının il şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olurken, Manisa’yı Aydın’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda temsil eden kadroda da yer almıştı. Yetenekli voleybolcu, spordaki başarısını eğitime de yansıtırken, 2024 Liselere Geçiş Sınavı’nda başarılı olarak Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nde okumaya hak kazandı. Sporun eğitimine engel olmadığını belirten Nisa Kabadayı, başarısını azimli ve disiplinli çalışmaya bağlayarak, "Antrenmanlarıma aksatmadan devam ettim. Derslerime çalıştım. Disiplinli olmam başarıda etken oldu. Süreç biraz yorucu geçti ama değdi. Spor, bana disiplini olmayı ve zorluklarla mücadele etmeyi öğretti. Gelecekte iyi bir voleybolcu olmak istiyorum. Eğitim hayatımda da mühendis olmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı. Nisa ile gurur duyduklarını ifade eden Yunusemre Belediyespor Voleybol Antrenörü Seda Çarıkçı ise, "Çok mutluyuz. Çünkü velilerimiz sporla eğitimin bir arada götürülemeyeceğini düşünüyor. Spor, odaklanma, motivasyon ve disiplindir. Takımımızın iyi bir liberosu olan Nisa, geçen sene hiçbir antrenmanımızı kaçırmadı ve Manisa şampiyonu olan takımımızda önemli rol oynadı. Bu süreçte hiçbir şey sınavını olumsuz etkilemedi, sonucunda güzel bir başarı elde etti. Sporcumuzla gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Seda Çarıkçı, sporcu velilerine de mesaj göndererek sözlerini şöyle tamamladı: "Planlı olunduktan sonra spor da eğitim de bir arada götürülebilir. Velilerimize eğitim anlamında zaten destek oluyoruz. Onlar da biz antrenörlere destek olurlarsa seviniriz. Çocuklarımızın gelecekte birkaç işi beraber yürütebilecek kabiliyeti kazanmaları gerekiyor. Bu nedenle velilerimizin bizlere destek olmasını temenni ediyoruz"



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB