Yüksekova’da yeni dönem başladı: Okullar öğrenci sesleriyle yankılandı
2026 eğitim öğretim yılı ders zilinin çalmasıyla başladı. İlçedeki yaklaşık 29 bin öğrenci, uzun bir aradan sonra yeniden sıralarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova’da da okullar, sabahın erken saatlerinden itibaren çocuk sesleriyle doldu. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ilk gün programları, özellikle Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda coşkulu anlara sahne oldu.
Okul Müdürü Mehmet Hasan Aykut’un konuşmasının ardından, İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. Ardından öğrenciler, yeni dönem hayalleriyle birlikte koşarak sınıflarına girdi. Bu anlar, yeni bir başlangıcın getirdiği heyecanı ve umudu gözler önüne serdi.
Bu özel günde çocuklarını yalnız bırakmayan veliler de en az öğrenciler kadar heyecanlıydı.
Velilerden Edip Aykut, "Yeni eğitim öğretim yılı başladı, öğrenciler kadar heyecanlıyız. Güzel bir yıl olur, tüm öğrencilere şimdiden iyi dersler diliyorum" ifadelerini kullandı.
Diren Ada Bor isimli öğrenci ise, "Babamla geldik, bugün okula başlıyorum. Güzel bir yıl olur, bakalım artık nasıl gider" dedi.