Yozgat’ta ADEM’li kadınların el emeği göz nuru eserler sergilendi

Yozgat’ta ADEM’li kadınların el emeği göz nuru eserler sergilendi

Yozgat’ta ADEM’li kadınların el emeği göz nuru eserler sergilendi

Yozgat’ta Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan dönem sonu sergisi açıldı.
Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) açılan kurslarda kadınlar tarafından üretilen ürünlerin yıl sonu sergisi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen yıl sonu sergisinin açılışını Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan yaptı. Özkan kursiyerler ve görevlilerden üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.
Açılışın ardından konuşan Vali Özkan, Aile Destek Merkezi’nin 2.5 ay önce hizmete girdiğini ve 50 kadının açılan kurslardan yararlandığını belirtti.
Yozgat’a yakın zamanda ikinci ADEM’i de açacaklarını duyuran Vali Özkan, “ADEM kurslarımız herkese açık ve ücretsiz, haricen de desteklerimiz var. Açılan sergiden elde edilen gelir, kursiyerlerimize verilmektedir. Dolayısıyla bir yandan el emeği, bir yandan el becerisi gelişiminin yanı sıra aynı zamanda da ailelere az da olsa ev ekonomisine bir katkı oluşturuyor. Tüm kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Özkan ayrıca Koç Emek Parkı yakınında ADEM kadınlar tarafından üretilen ürünlerin satılacağı bir satış reyonu da yapılacağını sözlerine ekledi.
Sergi Cumhuriyet Meydanı’nda 3 gün boyunca vatandaşın hizmetine sunulacak.