YKS’de başarılı olan öğrenciler altınla ödüllendirildi

30.07.2024 14:28:02

YKS’de başarılı olan öğrenciler altınla ödüllendirildi

Kumluca’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 1000’e giren öğrenciler, ilçe Kaymakamı Tekin Erdemir tarafından altın ile ödüllendirildi.
Haziran ayında yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda, ilk binin içerisine girmeyi başaran 3 öğrenciye düzenlenen törenle çeyrek altın takdim edildi. Özel Kumluca Sınav Fen Lisesi’nden Emirhan Tuna ve Eren Şeker ile Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi’nden Şeyma Güden’e hediyeleri verildi. Türkiye genelinde YKS sınavlarında ilk 1000’e giren Eren Şeker üniversitelerin tanıtım etkinliklerine katılmak üzere İstanbul’da olduğu için törene katılamadı. Ödül töreninde konuşma yapan Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, “Çocuklarımızın başarısında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere ailelerine ve tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyoruz. İnşallah her geçen gün artan bir başarı oranı ile eğitimimizi daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Allah çocuklarımızın bahtını açık etsin. Daha güzel bir hayat onların olsun” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir de açıklamasında, “Kumluca’dan Türkiye genelinde ilk 50 bin içerisinde en az bir alanda toplam 121 öğrencimiz yer almıştır. Bu başarıda eğitim öğretime hassasiyetle önem veren Sayın Kaymakamımızın katkıları büyüktür. Bu sonuç hepimizi mutlu etmiştir. Öğrencilerimizin Üniversite mezunu olduğu günleri merakla bekleyeceğiz ve hepsini yine takip edeceğiz. Onlar bizim ve ailelerinin geleceği ve umudu olacaktır “açıklamalarında bulundu.
Kumluca Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören, Kaymakam Tekin Erdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, okul müdürleri, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.