Yılmaz’dan Nurdağı ve İslahiye’ye ziyaret

3.09.2024 15:08:36

Yılmaz’dan Nurdağı ve İslahiye’ye ziyaret

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinden büyük zarar gören Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret ederek depremzedelerin taleplerini dinledi. Yılmaz, konteynerlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşların sıkıntılarına çözüm bulabilmek için bölgeye yaptığı ziyarette, “Her zaman olduğu gibi yanınızdayız. En kısa sürede sorunların ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek vatandaşlara destek mesajı verdi.
Depremden en çok etkilenen ilçelerden olan Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, beraberindeki meclis üyeleri ve parti temsilcileriyle birlikte bir gününü bu iki ilçede geçirdi. Ziyaret sırasında esnaf, ilçe halkı ve partililerle buluşan Başkan Umut Yılmaz, konteynerlerde yaşamını sürdüren vatandaşların dertlerini dinledi ve sorunları bizzat yerinde gözlemledi. Depremin üzerinden neredeyse 20 ay geçmesine rağmen barınma sorununun çözülememiş olmasına dikkat çeken Başkan Yılmaz, yaşanan sıkıntıları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getireceğini söyledi.
“Ne gerekiyorsa yapacağız”
Vatandaşların sorun ve taleplerini tek tek not alan Başkan Yılmaz, Nurdağı ve İslahiye’de en büyük sorunun hala barınma olduğunu belirtti. Yılmaz, “Maalesef deprem yetmezmiş gibi bir de işlerin ağır aksak ilerlemesi çok üzücü. 20 aya yakın süre geçmesine rağmen insanlarımız hala konteynerde hayatına devam etmek zorunda bırakılmış. Eve çıkmak isteyenler de yüksek kiralarla karşı karşıya kalıyor. Bu böyle gitmez.” diyen Yılmaz, yaşanan durumun sürdürülemez olduğunu vurguladı.
“Sorunları görmezden gelmeyeceğiz”
Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi ve parti örgütleri olarak, bölgedeki sorunlara çözüm bulmak adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, “Yerinde görerek hem Şehitkamil Belediyesi olarak hem de parti örgütlerimizle neler yapabiliriz, bunu öğrenmek için geldik. Görüyoruz ki her ilçemizde de yapılacak çok şey var. Ama bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Şikayetleri ve talepleri not ettik. Ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
“Barınma sorunu ve yüksek kiralar vatandaşları zorluyor”
Başkan Umut Yılmaz’ın ziyaretleri sırasında en çok öne çıkan sorunlardan biri de yüksek kiralar oldu. Barınma ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle vatandaşların büyük bir kısmının konteynerlerde yaşamını sürdürmek zorunda kaldığına işaret eden Yılmaz, kiralık ev bulabilenlerin ise fahiş kira fiyatlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Konteynerlerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için ilgili tüm makamlarla görüşeceğiz ve çözümler üreteceğiz. Bu zor günlerde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Gece-gündüz demeden çalışacağız”
Umut Yılmaz, “İnsanlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması için gereken ne varsa yapacağız. Barınma sorunu başta olmak üzere tüm sıkıntıları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Depremzede vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gece-gündüz demeden çalışacağız” diye konuştu.
“Depremzedeler için umut oldu”
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, Nurdağı ve İslahiye’ye gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, depremzedeler için umut oldu. Sorunların çözüme kavuşturulması için gereken her türlü adımı atacaklarını söyleyen Yılmaz, vatandaşlara yalnız olmadıklarını hissettirdi. Deprem bölgesinde barınma sorununun çözülmesi adına yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesinin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurguladı.