YILIN YEREL GAZETESİ; ANADOLU HABER KÖSEDAĞ, ÖDÜLÜNÜ BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ALDI 

YILIN YEREL GAZETESİ; ANADOLU HABER KÖSEDAĞ, ÖDÜLÜNÜ BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ALDI 

Anadolu Yayıncılar Derneğince (AYD)  Ankara’da düzenlenen 5. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde Kayseri Anadolu Haber Gazetesi ‘Yılın Yerel Gazetesi’ ödülüne layık görüldü.

Gazetenin imtiyaz sahibi Metin Kösedağ, ödülünü Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Bu yılki Anadolu Medya Ödülleri'ne layık görülenleri de tebrik eden Erdoğan, "Marifet iltifata tabidir' sözü mucibince işleri başarıyla yürüten meslek mensuplarının ödüllendirilmesini gayet yerinde buluyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de medya kuruluşlarının tüm mecralarda kendilerini yenileme çabalarını takdirle takip ettiğini dile getiren Erdoğan, "Tabii bu süreçte yeni yeni mecralar ortaya çıkıyor. Mesela 'sosyal medya' dediğimiz ve neredeyse elinde internet bağlantısına sahip cihazı bulunan herkesin içinde olduğu yepyeni bir mecra ile karşı karşıyayız. Ülkemizde eskiden beri basın etiği tartışmaları yapılırken, sosyal medya devasa ve tamamen kontrolsüz bir alan olarak adeta hayatımızın tam ortasına düştü." diye konuştu.

"HERKES KENDİ İŞİNİ DOĞRU YAPMALI"

Medya için "yasama, yürütme ve yargının ardından dördündü güç" tanımlaması yapıldığını hatırlatan Erdoğan, medyanın işlevi itibariyle toplumun hakkını, hukukunu, çıkarını koruma gibi bir kamu görevi yürüttüğünü dile getirdi. Erdoğan, sınırlı bir alanda ancak çok hayati görevler ifa eden yerel medyanın ise sistemin adeta kılcal damarları olduğunu belirterek, yerel medya mensuplarının ulusal medyayı da beslediğini söyledi. Anadolu Yayıncılar Derneğini kendi alanında yürüttüğü çalışmalarla bu sürece daha fazla destek vermeye davet eden Erdoğan, derneğin ödüle layık gördüğü tüm medya mensuplarını tebrik etti.

TÖRENDEN NOTLAR

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, medya temsilcileri, gazeteciler ile çok sayıda davetli katıldı.

AYD Başkanı Sinan Burhan da ödül töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu medyasının önemine vurgu yaparak, yerel medyanın yaşadığı sorunlara dikkati çekti.

Medya alanında Türkiye’de en prestijli ödüllerden birisini olan ‘Yılın Yerel Gazetesi’ ödülüne layık görülen  Kayseri Anadolu Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Metin Kösedağ, yerel meydanın zor şartlar altında ülkesine, şehrine objektif bakış açısı ile  hizmet ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi :

“ Tüm imkansızlıklara rağmen çıktığımız yolda doğru istikamette olduğumuzu aldığımız bu ödülle bir kez daha anlamış olduk. Yılın en prestijli ödüllerinden birisini almak bizleri ve bizim gibi gerçekten işini layıkı ile yapan tüm meslektaşlarımıza umut olmuştur. Bizleri bu ödüle layık gören  Anadolu Yayıncılar Derneği yöneticilerine ile ödül törenine katılarak, Kayseri’ye bizler aracılığı ile selamlarını ileten sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, gecesini gündüzüne katarak emeğini esirgemeyen ekibimize ve bu ödülü hak etmemizde  en büyük pay sahibi olan değerli okurlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Bu yıl 5'incisi Ankara’da düzenlenen 5. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’ne katılan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile bir süre görüşerek görüş alışverişinde bulundu. KGC Başkanı Altınkaya, “ Anadolu Yayıncılar birliği tarafından uzun yıllardır Kayseri basının da önemli bir yer teşkil eden Kayseri Anadolu Haber Gazetesi yönetici ve çalışanlarını tebrik ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan, çeşitli kategorilerde ödüle layık görülen, TRT, NTV, Hürriyet Gazetesi,  Haber Türk,  A Haber, İHA, Yeni Akit, Haber 7, Bengü Türk, Kanal24, Ülke TV, Sabah Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Star Gazetesi, Kanal Urfa ve Kayseri Anadolu Haber, gibi kurumların temsilcilerine ödüllerini verdi.