Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya’dan

Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya’dan

Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya’dan

2018’de Yılın Türkiye Ahi Ustası, 2019 ve 2020 yıllarında ise yılın Ahi çıraklarını çıkarma başarısını gösteren Konya, 81 il arasında yine ilk defa yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkarttı. Büyük bir başarıya imza atıldığını kaydeden Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, "Konyalı esnaf ve sanatkarlarımızla gurur duyuyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

81 il arasında Konya Yılın Türkiye Ahi Kalfası çıkardı
KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, büyük bir başarıya imza atıldığını kaydederek, “Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, 2018 yılında Yılın Türkiye Ahisi’ni, 2019 yılında Yılın Türkiye Ahi Çırağını ve 2020 yılında da 81 il arasında yine Yılın Türkiye Ahi Çırağı’nı Konya’dan çıkararak büyük bir başarıya imza atmıştık. Bu yıl başarımızı taçlandırarak Yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkarttık. Yılın Türkiye Kalfası seçilen Seyit Çopur kardeşimiz, şehrimizi Kırşehir’de temsil edecektir. Yılın Ahi Kalfamızı tebrik ediyor ve bu önemli başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. KONESOB olarak bundan sonra da önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahilik Haftası’nda Konya’da çeşitli etkinlikler
Başkan Karabacak, bu yıl Konya’da düzenlenecek olan 37. Ahilik Haftası Etkinlikleri için hazırlıkların tamamlandığını da belirterek 24 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek olan Ahi esnafının yürüyüşüne tüm Konya halkını davet etti. 23 - 29 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak 37. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Konya’da açılış etkinliği 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ve oda başkanlarının Anıt Alanında çelenk koymasıyla başlayacak. 24 Eylül Salı Günü ise, Konya protokolü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı oda başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların, vatandaşların ve öğrencilerin de katılımıyla Ahi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alaeddin Bulvarı üzerinden başlayacak ve Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüş Kapı Camii meydanında sona erecek. Buradaki törende ise kalfalıktan ustalığa geçişi temsilen Şed Kuşanma Gösterimi yapılacak. Programda protokol konuşmalarının ardından Konya’da İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına plaket verilecek. 27 Eylül Cuma günü ise esnaf ve sanatkarlara ve vatandaşlara Ahi Lokması ikramı yapılacak, sonrasında ise kan bağışında bulunulacak.
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, “Konya’ya yakışır bir şekilde Ahi Evran’ı anacağız ve onun kıymetli mirasını korumak için düzenlenecek olan etkinliklere tüm esnaf ve sanatkarlarımızı ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.