Yeşilhisar MYO öğrencileri yurt sorununa çözüm bekliyor

Yeşilhisar MYO öğrencileri yurt sorununa çözüm bekliyor

Yeşilhisar Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri yurt sorunu yaşadıklarını ve kalacak yer bulmakta güçlük çektiklerini belirtti. Öğrenciler yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

Yeşilhisar MYO erkek öğrencileri kalacak yer bulamadıklarını ve yurt sorunu yaşadıklarını söyledi.

Çözüm yolu için birçok yetkili merciye başvurduklarını belirten öğrenciler; "MYO açıyorsunuz çok güzel ama gelen öğrenciler nerede kalacak. Öğrencilerin bu sorununa acilen bir çözüm bulunmalı. Eğitime başlamadan önce birçok yere başvurduk, kız öğrenciler yurda yerleştirildi ama erkek öğrenciler halen kalacak yer sorunu yaşıyor." dedi.

Erkek öğrencilerin mağdur olduğunu ifade eden öğrenciler şunları kaydetti; 

"150 kişi kapasiteli yurtta 20-25 tane kız öğrenci kalıyor. Yurdun birçok bölümü boş bir şekilde duruyor. Yurt yapılırken kız-erkek karışık şekilde yapılmış fakat giriş ortak diye bahane ediliyor ve erkek öğrenciler yurda alınmıyor, mağdur ediliyor. İstenildiği takdirde içerisi ve dışarı giriş ayarlanabilir.

Yetkililere gittiğimizde yurdun şuanda erkek öğrencilere açılamayacağını,  ev tutmamız gerektiğini söylüyorlar ama ev tutmak öğrencileri maddi açıdan zorluyor. Şuanda birçok öğrenci merkezden otobüs ile git gel yapıyor. Yolda her gelip gidişte ayrı bi kaza atlatıyorlar ve önümüzdeki aylar kış ayları daha sıkıntı geçecek. Karlı havalarda yolda olmak çok zorluklar yaşatacak. Ve en önemlisi bu öğrencilerin bir çoğu DGS sınavına hazırlanıyor. Günde 3-4 saatleri  yolda geçiyor.  Okulda ders görüyorlar yoruluyorlar  üstüne birde yol ekleniyor evlerine gittiklerinde yorgunluktan ders çalışamıyorlar. Bu öğrencilere bi çare bulunması şart. Aynı kapıdan girmek bahane edilmemeli. Geleceğimiz gençler demekle olmuyor gençlerin derdine çare bulmadan gençlerden bir şey beklenmemeli. Eğer gelecekleri düşünülüyorsa  bu soruna bir an önce çözüm getirilmeli. 
Seçim zamanı gelinmemeli geçim zamanı gelinmeli.."