Tarih: 17.09.2024 16:11

Yerli ve yabancı şefler hünerlerini workshoplarda sergiledi

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde yerli ve yabancı şefler, workshoplarda yaptıkları yemeklerle izleyicilerini adeta büyüledi.
Eşsiz mutfağıyla bir kez daha dünya sahnesine çıkan Gaziantep, festivalle ünlü şefleri, ziyaretçileri ve gastronomi meraklılarını buluşturdu. Şefler, GastroAntep’in kalbi olan Festivaller Parkı’nda özel teknikleri ve eşsiz tarifleriyle ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi. Türkiye’nin ve dünyanın önemli şefleri, Gaziantep’in gıdalarıyla vegan, vejetaryen ve şifalı yemekler hazırladı.

Yoğun programda şefler lezzetli yemeklerin sırlarını uygulamalı anlattı
Festivalin ilk gününde, Türk Yemek Tarihçisi ve Şef Vedat Başaran, "Türk Mutfağı’nın Geçmişten Geleceğe Yayılması" başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ardından, Birleşik Krallık’tan gelen Humo London Group’un baş şefi Miller Prada, “Ex-Whiskey-Barrel, 50 Year ’Marinated’ French Oak” başlıklı programını sundu. İspanya’dan EV Gastro’nun sahibi Ernesto Vents ise “Mediterranean Nomad Chef” başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Ayrıca, yemek blogger’ı ve şef Özge Şahin, “Atıksız Mutfak” temasıyla çalışmalarını sergiledi. TV programcısı, akademisyen ve yazar Asuman Kerkez, “Milli Mücadele’de Yokluktan Varlığa Antep Mutfağı” üzerine bir sunum yaptı. TV programcısı ve şef Türev Uludağ ise workshopuyla ziyaretçilere yeteneklerini gösterdi.

Festivalde, gastronominin farklı yönlerinin işlendiği workshoplar düzenlendi. İtalya’dan İO Luigi Tağlienti’nin sahibi ve şefi Luigi Tağlienti, “Bir Anın Algısı” başlığıyla, şef Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez, “Kültür Mutfağı” başlığıyla, İspanya’dan EL POBLET’in baş şefi Luis Valls Rozalén, “Pirinç ve Bölgesel Çeşitliliği” başlığıyla, TV sunucusu ve yemek danışmanı Sedef İybar, “Vejetaryen 2 Pratik Tarif” başlığıyla, İtalya’dan Paolo Griffa al Caff Nazionale’nin sahibi ve şefi Paolo Griffa, “Aşçılık ve Sanat” başlığıyla workshoplar düzenledi.

Yoğun geçen workshop programlarında ayrıca Almanya’dan Nagaya Restoranı’nın sahibi ve şefi Yoshizumi Nagaya, “Düşük Ateşte Pişirilmiş Sığır Eti Tartolet” başlığıyla, NG Group Gastronomi Direktörü Rafet İnce, “Vejetaryen Yeşil Humus” başlığıyla, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu ve şefi Eyüp Kemal Sevinç, “Yerelden Globale” başlığıyla, Yunanistan’dan CTC Urban Gastronomy Baş Şefi Alexandros Tsiotinis, “Şık Yemek Artıklarıyla Yeniden Düşünme” başlığıyla ve Lefkoşa ile Gaziantep Kardeş Şehir İlişkilerinin 15. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Tanya Kilitkayalı, “Hellim Peyniri ve Gaziantep Ürünleri Mutfak Atölyesi” başlığıyla hünerlerini sergileyerek mutfak sırlarını paylaştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB