İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Ürkmez Mersin Alanı Mahallesi 6142 Sokak'ta acı bir olay yaşandı. İ.K. idaresindeki 35 CBV 596 plakalı bir kamyonet, sokak üzerinde yatan 'Meks' isimli köpeğin üzerinden geçti. Köpek olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü kamyonetiyle bölgeden ayrıldı.
Köpeğin sahibi Hasan Şahin, hayvanı 14 yıl önce Seferihisar barınağından sahiplendiğini belirterek derin üzüntüsünü dile getirdi. "Hayatımın üçte biri Meks ile beraber geçti, 14 yıl bitti. Şimdi kazayla değil, bilinçli bir şekilde can çekiştirerek öldürülmesini hazmedemiyorum" ifadelerini kullandı.
Hasan Şahin, köpeğini barınaktan, 500 köpeğin içinde tek kulübeye girmiş haldeyken aldığını anlattı. "Meks'imiz gitti ama kanı da acısı da yerde kalmasın" diyerek tepki gösteren Şahin, "Görüntülerde gördüğünüz gibi arkasına bile bakmadan gidiyor" sözleriyle sürücünün tutumunu eleştirdi.