Yenişehir’de 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temeli atıldı

Yenişehir’de 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temeli atıldı

Yenişehir’de 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temeli atıldı

Mersin Yenişehir Belediyesince 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temeli atıldı. Fuat Morel Mahallesi’nde inşa edilecek ilkokulda hayata geçirilecek Beceri Temelli Eğitim Merkezi’nde (BETEM), çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim modeli de uygulanacak. İlkokul, sadece çevre dostu binalara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına uygun olarak inşa edilecek.
Temel atma töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, salı günü kültür kompleksinin, bugün de ilkokul projesinin temelini attıklarını söyledi. Gelecek hafta salı günü de büyük kent kütüphanesi, çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesinden oluşacak bir kompleksin temelini atarak, yatırımlara devam edeceklerini belirten Özyiğit, "Yenişehir’imize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları bağışlarla gerçekleştiriyoruz, belediyemizin bütçesinden çıkan bir bedel yok. Bu projelerde karşılıklı bir güven ilişkisi var. Bu güveni hissettikleri için ilkokulumuzun bağışçısı Levent Oktay ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"Eğitim alanına büyük önem veriyoruz"
Hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesi hakkında bilgi veren Özyiğit, çocukları geleceğin dünyasında söz sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. 2019 yılında Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesinin son halkası olarak inşa edecekleri ilkokulun, çocukların geleceği için önemli bir adım olacağını vurgulayan Özyiğit, "Eğitim alanına büyük önem veriyoruz. Çünkü bir toplumun geleceğini şekillendiren en temel unsur eğitimdir, bilimdir. Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 0-3 yaş arası çocukları olan anne ve babalarımızı eğitiyoruz, 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza beceri temelli eğitim merkezlerimizde eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın var olan potansiyelini ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.

Her mahalleye bir BETEM
Her mahalleye BETEM ve kültür kompleksi kazandırmak için çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Özyiğit, "Bugüne kadar 2 BETEM açtık, önümüzdeki ay üçüncü BETEM’in temelini atacağız. Dördüncüsü ve beşincisi de gelecek. Bunları yaparken de burada eğitim alan öğrencilerimizin velileri, bizden ilkokul talebinde bulundular. Biz de onlara bir okul sözü verdik. Bu sözü tutmamızda yanımızda olan Levent Oktay’a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları bilgiyle, bilimle, sanatla ve sporla donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk bilinciyle, geleceğe güvenle bakan, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün atacağımız bu temel sadece bir okulun değil, daha aydınlık bir geleceğin de temelidir" dedi.
Projenin inşaatını üstlenen iş insanı Levent Oktay da kendilerine sunulan fırsat için Özyiğit ve ekibine teşekkür etti. Oktay, "İnşallah yüzümüzün akıyla çıkıp bu okulu önümüzdeki yıl bu tarihte teslim etmekle ilgili hayallerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu’nun temeli törenle atıldı.
Yenişehir Belediyesi, 20 Ağustos Salı günü de Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri’nin de temelini atacak.