Tarih: 04.08.2024 10:29

Yenişehir Belediyesinin mahalle toplantıları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Yenişehir Belediyesinin 2025-2029 Stratejik Planı’nı vatandaşlarla birlikte hazırlamak amacıyla düzenlediği mahalle toplantıları başladı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katılımıyla Batıkent, Kuzeykent ve kırsal mahalle Değirmençay’da yapılan toplantılarda halkın görüşleri alındı. “Bu Şehirde Söz Sende” sloganıyla mahalle toplantıları düzenleyen Yenişehir Belediyesi, 5 yıllık stratejik planını doğrudan katılımla hazırlıyor. Bu kapsamda ilk toplantılar yapıldı, Yenişehirlilere serbest kürsüye çıkarak, kentin geleceği için görüşlerini aktardı. Başkan Özyiğit, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürlerin de katıldığı toplantılarda talep ve öneriler dile getirdi. Vatandaşlardan gelen tüm taleplerin tek tek not edildiği aktarıldı. Mahalle toplantılarının, muhtarlıklara kurulan sandıklar ve anket yoluyla alınan tüm taleplerin uzmanların katılımıyla düzenleneceği çalıştayda değerlendirecek. Ayrıca, mahalle toplantılarına katılmayan vatandaşların, tüm muhtarlıklarda kurulan sandıklar aracılığıyla talep ve önerilerini yazılı olarak aktarabileceği kaydedildi. Yenişehir Belediyesi tarafından 19 Ağustos’a kadar 32 mahallenin tamamında toplantılar gerçekleştireceği ifade edildi.

“Demokrasi, sadece seçim dönemlerinde oy kullanmakla sınırlı değildir”
Mahalle toplantılarının açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, halkın görüşlerini dinlemek ve beklentilerinizi anlamak amacıyla düzenledikleri toplantılara yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.
Katılımcılık ve demokrasi vurgusu yapan Başkan Özyiğit, “Demokrasi, sadece seçim dönemlerinde oy kullanmakla sınırlı değildir. Demokrasi, halkın sesinin her zaman duyulduğu, her bir vatandaşın fikirlerinin değer gördüğü bir yönetim anlayışıdır. Yenişehir Belediyesi olarak, bu anlayışı en iyi şekilde hayata geçirmek için buradayız. Sizlerin katkılarıyla, mahallelerimizde, sokaklarımızda, yaşam alanlarımızda gerçek değişimi ve dönüşümü sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“İyi belediyecilik, halkın ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçlara en uygun çözümleri sunmaktır”
2020-2024 Stratejik Planı’nı da halkın doğrudan katılımıyla hazırladıklarını hatırlatan Başkan Özyiğit, “İyi belediyecilik, halkın ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçlara en uygun çözümleri sunmaktır. İyi belediyecilik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılığı esas almaktır. Bugün burada dile getireceğiniz her bir görüş, Yenişehir’in geleceği için atılacak adımlara yön verecek. Bu süreçteki aktif katılımınız, belediyemizin başarısı ve Yenişehir’imizin daha yaşanabilir bir kent olması adına son derece önemli. Bu toplantılar, sadece bir iletişim aracı değil; aynı zamanda ortak aklı ve dayanışmayı güçlendiren bir platformdur” ifadelerini kullandı.

“Çözümler üretmeye her zaman hazırız”
Stratejik plandan sonra her ay bir mahallede halk buluşmaları gerçekleştireceklerini belirten Özyiğit, “Burada alacağımız her bir öneri, yapıcı her bir eleştiri, geleceğe dair atacağımız adımlarda bize rehberlik edecek. Bizler, halkın sesine kulak vermeye, sorunları dinlemeye ve çözümler üretmeye her zaman hazırız. Bu nedenle, burada bulunmanız ve görüşlerinizi paylaşmanız bizim için çok kıymetli. Stratejik plan kapsamında yaptığımız toplantılardan sonra her ay bir mahallede olacak şekilde halk toplantılarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB