Yenişehir Belediyesinin festivalleri uluslararası boyut kazanıyor

3.09.2024 12:42:11

Yenişehir Belediyesinin festivalleri uluslararası boyut kazanıyor

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, düzenledikleri Yenişehir Komedi Oyunları Festivali, Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali ve Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalini uluslararası boyuta taşıyacaklarını söyledi.
Yenişehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, ’Yenişehir Komedi Oyunları Festivali’, ’Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali’ ve ’Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ isimlerinin Uluslararası Yenişehir Komedi Oyunları Festivali, Uluslararası Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali ve Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalleri olarak değiştirilmesi ile ilgili teklif maddesi görüşülerek, oy birliğiyle komisyonlara havale edildi.
Başkan Özyiğit, “Daha önce yaptığımız ve gelenekselleşmiş festivallerimiz var. Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali ki çevre illerden de vatandaşlarımızın çocuklarını getirdiği bir festivali. Yine Yenişehir Komedi Oyunları Festivalimiz, geçtiğimiz yıl 15 binin üzerinde izleyicisi olmuştu. Ve ayrıca Kushimoto Sokak Sanatçı Festivalimiz, kentin en renkli festivali. Bu festivallerimizin uluslararası boyut kazanmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Yenişehir’i ulusal ve uluslararası anlamda sanatın öne çıktığı bir kenti haline getirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Yenişehir Belediyesi, ekim ayında uluslararası kültür festivali düzenleyecek
Ekim ayında Uluslararası Yenişehir Kültür Festivalini düzenleyeceklerini kaydeden Özyiğit, “Her yıl ekim ayının ikinci haftasında kentimizde bir kitap fuarı oluyor. Büyük bir fuar alanımız var. Kültür ve sanatın başkenti Yenişehir’e büyük bir uluslararası kültür festivali yakışır diye düşünüyoruz. Kitap fuarı ile birlikte eş güdümlü bir festivali uluslararası ölçekte gerçekleştireceğiz. Görüşmelerimiz var. Mersin’in yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Özdemir İnce bu konuda bize destek veriyor. Uluslararası anlamda önce çıkan değerli sanatçı Adonis ilk konuklarımızdan biri olacak. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ortaklaşacağız” diye konuştu.