Yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları değerlendirildi

Yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları değerlendirildi

Yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları değerlendirildi

Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Kangal Koç Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıda okul müdürleri ile bir araya geldi.
Kangal özelinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılının değerlendirildiği toplantıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik planlamalar ele alındı.
İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Alkan, toplantıda ilçede bulunan okulların 2023-2024 eğitim-öğretim yılındaki başarı durumu hakkında bilgi verdi.
Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda Sivas Valiliği himayesinde yürütülen HEDEF ve MİRAS Projeleri ile Sivas’ın eğitimdeki başarısını yukarı taşıyan önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Mili, Eğitim Müdürü Necati Yener ise "Tüm ilçelerimizde olduğu gibi güzide ilçemiz Kangal’da da bu çalışmaları yakından takip ediyor, çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için hep birlikte gayret gösteriyoruz" dedi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine vurgu yaparak, bu kapsamda oluşturulan yeni müfredatın en iyi şekilde uygulanması gerektiğini belirten Yener, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı, akademik başarısı yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlayacağız. Bu çalışmaların başarıya ulaşması için sizlerin gayret ve desteği çok önemli. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin iyi anlaşılması ve etkin bir şekilde uygulanması için hassas ve yoğun bir çalışma yürüteceğiz" dedi.
Bir süre okul müdürleri ile sohbet eden Yener, görüş, öneri ve talepleri de dinledi.