’Yazan Çizen Latif Demirci’ sergisi, İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde

8.08.2024 11:41:52

’Yazan Çizen Latif Demirci’ sergisi, İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde

İş Sanat’ın ’Yazan-Çizen Latif Demirci’ sergisi, İstanbul’un ardından Ankara’da açıldı. İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 31 Aralık 2024’e dek ziyarete açık kalacak sergi, sanatseverleri Türkiye’de mizahın yarım asırlık tarihi ile buluşturuyor.
İş Sanat’ın iki galerisi bu yıl özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Nisan ayında İstanbul’daki İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde açılan ve gördüğü ilgi üzerine temmuz sonuna dek uzatılan “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, 6 Ağustos’ta İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde açıldı. Sanatseverleri Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin eserleriyle bir araya getiren sergi, 31 Aralık 2024’e dek ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.
Sergi, sanatçının 1975’te başlayan Gırgır döneminden itibaren çizdiği karikatürlerin orijinallerini, yayınlanmış hallerini, kitaplaştırdığı albümleri, hiç görülmemiş suluboya çalışmalarını ve çizim defterlerini içeriyor. Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Yavlum Mithat ve Mirsat, Press Bey gibi kahramanların yer aldığı karikatürler, Nokta ve Yeni Gündem gibi haftalık dergilere çizdiği karikatürler, Hürriyet’te uzun yıllar devam eden günlük birinci sayfa karikatürleri, Batı sanatının önde gelen ressamlarının eserlerini ‘Latifçe’ye çevirerek yeniden çizip boyadığı “Çeviren Latif Demirci” albümünden çizimler ile Latife Tekin’in Berci Kristin Çöp Masalları romanı için çizdiği özel eserler bu sergide görülebilir.
Kapsamlı bir arşiv çalışmasının sonucunda ortaya çıkan serginin küratörlüğünü, sanatçının kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu, gazeteci İhsan Yılmaz, tasarımını ise Emre Senan üstleniyor. Yapılan açıklamaya göre; Türkiye İş Bankası’nın Ulus’taki tarihi binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin içinde yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi, pazartesileri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor.