Yaz Kur’an Kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Yaz Kur’an Kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Yaz Kur’an Kursları arası bilgi yarışması düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçe Müftülüğü tarafından İhlas Camii’nde Yaz Kur’an Kursu’na devam eden öğrenciler arasında ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlendi.
Kâhta ilçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün organize ettiği Yaz Kur’an kursları arası bilgi yarışmasına 24 cami ve Kur’an Kurslarında okuyan 48 öğrenci, bir buçuk ay süren yaz kursunda dini bilgiler kitabından sorumlu tutuldu. Dereceye giren öğrencilere bisikletler, kırtasiye yardımı, akıllı saatler ve hediye çekleri dağıtıldı. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerin tamamına kırtasiye yardımı dağıtıldı.
Kur’an öğrenmenin değerinden bahseden ilçe müftüsü Rıfat Çevik, “Yapılan etkinlerle ahlaklı, değerlerini bilen, çevresine duyarlı bir gençlik hedefliyoruz. Bunun için gençlerimizi eğiterek onlara değer veriyoruz. Onlara hizmet ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Program da emeği geçen tüm din gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vatanına ve milletine bağlı erdemli bireylerin yetişmesinde emeği geçen hocalara teşekkür eden Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, okulların kapanmasıyla tüm çocukları heyecanlandıran yaz tatilini bir tarafa bırakıp camileri dolduran çocukların, hediyelerin en iyisine layık olduğunu söyledi.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere Kaymakam Muhammed Üsame Soysal ve İlçe Müftüsü Rıfat Çeik tarafından hediyeleri verildi. Program yapılan çeşitli ikramlardan sonra sona erdi.