Yatağan’da içme suyu depolarını doldurdu

Yatağan’da içme suyu depolarını doldurdu

Yatağan’da içme suyu depolarını doldurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde yaşanan su sıkıntılarını tek tek ortadan kaldırıyor. Son olarak Yatağan’da çalışma yapan ekipler bu kapsamda Mesken Mahallesine ilave su sağlayarak depoların dolmasını ve vatandaşlara kesintisiz su verilmesini sağladı.
Mahalleye 1’er gün dönüşümlü su veriliyordu
Mesken Mahallesinde su yetersizliğinin yaşanması ve dönüşümlü su verilemeye başlanması üzerine çalışma başlatan MUSKİ ekipleri bölgede içme suyu kaynaklarında inceleme yaptı. Yapılan araştırmanın ardından su kaynaklarının yeterli seviyede olamadığı ve bazı noktalarda tıkanıkların oluştuğu görüldü. Bu nedenle suyun toplanarak içme suyu deposuna aktarılmasını sağlayan kaptajlarda temizlik ve revizyon çalışmaları yapıldı. Buna ek olarak tıkalı noktalar açılarak suyun kaptajlara gelmesi sağlandı. Ayrıca yine farklı noktalardaki kaynak suları yapılan çalışmalarla bir noktaya toplanarak Mesken mahallesine aktarıldı. Ayrıca bölgeye paket arıtma tesisi yapılarak içme suyunun sağlıklı şekilde bölgeye aktarılmasının devamı sağlandı. Tüm bu çalışmalar ile birlikte içme suyu deposunun seviyesi yüzde yüze ulaşarak tam dolulukla hizmet veriyor. Böylelikle mahalleye sağlıklı ve kesintisiz su sağlanarak vatandaşların önemli bir sorunu ortadan kaldırıldı.
Muhtar Özdemir, “İçme suyu depomuz dolu”
Su kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle mahallelerine gelen suyun yetersiz kaldığına vurgu yapan, Mesken Mahalle Muhtarı Şenol Özdemir, “Mahallemizde önceden su sorunumuz yoktu. Ancak kaynak suyumuz azaldı. Sondajımız vardı ve buradaki su da yetersiz kaldı. İkinci bir sondaj çalışması yaptık ancak elektrik aboneliğimiz bağlanmadığı için kullanamadık. Bunun akabinde sorunumuzu MUSKİ’ye ilettik. Yapılan çalışmalar sonucunda suyu bulduk. Şuanda suyumuz yeterli ve depomuz dolu. Vatandaşlarımız çok memnun. Bu nedenle başta Ahmet Başkanıma, MUSKİ Genel Müdürüme ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Zaten bizim Büyükşehir Belediyesi ile irtibatımız çok iyi. Aradığım anda hemen muhatap bularak sorunumun çözümüne ulaşıyorum. Biz zaten hizmetimizin çok büyük kısmını büyükşehirden alıyoruz” dedi.
Mesken köylüsü, Yaşar Genek ise, “Şu ana kadar büyükşehir belediyesinin çalışmalarından memnunum. Büyükşehir kurulmadan önce sorunumuz çoktu. Günlerce kazı yapılıyordu. Büyükşehir olunca her şey normale döndü. Şuanda su konusunda sorunumuz ortadan kalktı bu nedenle memnunuz” dedi.