YARIŞMADA KAYSERİ SPORCULARI DİSKALİFİYE EDİLDİ

YARIŞMADA KAYSERİ SPORCULARI DİSKALİFİYE EDİLDİ

Kayak Federasyonu’nun Erzurum Kandilli de yaptığı Kuzey Disiplini yarışmalarına katılan ilimiz sporcuları yarışmaları tamamlamalarına karşın teknik komite tarafından diskalifiye edildiler.

Kayak Federasyonu tarafından yapılan Kuzey Disiplini yarışmalarında istenmeyen olaylar oldu. Erzurum Kandilli’de yapılan yarışmalarda sporcuların yarışları bitirmelerine karşın organizasyondan diskalifiye edilmeleri tepki topladı. Özellikle tüm il takım sporcularını bu şekilde diskalifiye eden teknik komite ve federasyonun neden diskalifiye kararını verdikleri ise kayak camiasında konuşulmaya başladı. Konu ile alakalı olarak görüşlerini aldığımız kafile başkanı İsmail Yılmaz, bu diskalifiyeye anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu: “Sporcularımızla beraber yeniyiz. İlimizden 16 sporcu ile birlikte kafile şeklinde yarışlara gittik. İki gün boyunca sporcularımız yarıştı. Sporcularımızın neler yaptığını gördük. Madalyamız olmadığı için ve hava şartları da iyi olmaması nedeniyle biz dönüş yaptık. Sivas’a geldiğimizde bütün sporcularımızın diskalifiye olduğunu gördük. Ben, bu durumu öğrenmek için yetkililere ulaştım. Aldığım cevap, ‘Teknik kurul verilen isimleri çıkartmamızı istedi, bizde çıkarttık’ dedi. Benim bildiğim teknik kurul kararlar alır, ancak yarışmış sporcuyu diskalifiye etme hakkı yok. Sporcuyu hakem diskalifiye eder. Kayak Federasyonu kural hatası yapmıştı. Bizim amacımız, çocuklarımızın koşusunu görmektir. Çocuklarımız istediklerimizi yaptı. Teknik kurul, diskalifiye etmiş. Burada haklı değiller. Spor Bakanlığımızın bu duruma el atması gerekiyor. Amaçlarının ne olduğu bilmiyorum. Federasyon başkanına mesaj attım, bana dönüş yapmadı. ‘Başkan, benim ne yapmam lazım’ diye mesaj attı. İlimizden 4 kulüpten sporcularımızın hakkı yenildi.”

Yılmaz ayrıca diskalifiye için ne gibi şartlar olması gerekliliğine de vurgu yaparak şunları söyledi: “Diskalifiyeye ilişkin benim bildiğim, federasyonumuzun sitesinde yayınlandığı gibi kayamayan sporcuları teknik kurul alır. Yarışmayı bitirmeden alır. Yarışı bitirdikten sonra bana göre yetkisi yok. Bunu yarışma kurulu belirler. Bir maça çıkıyorsunuz, buna federasyon karışamaz. Maçla ilgili durumu hakemler belirler. Burada kural hatası yapılmıştır. Gerekli yazışmaları sürdürüyoruz. Gerekirse adliyelere giderek, gerekeni yapacağız. Buraya katılım paralarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veriyor. Emeklerimiz boşa gidiyor ve bu durumdan dolayı üzgünüm.”

Konunun farklı boyutlarının da olduğunu belirten Yılmaz, yarışmalardan diskalifiye olunmasının sadece yarışma değil aynı zamanda yapılacak olan federasyon seçimlerinde de kulüplerin oy haklarının kaybedilmesi anlamına geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Federasyon yarışlarına katılan sporcularla oy elde ediyorsun. Federasyonun bunları düşünmemesi lazım. Düşman gibi davranılmaması gerekir. Oylarımıza da karışılamamalı. Bu oylar bizlerin yasal hakkıdır. Federasyonun tek yaptığı iş bölgeciliktir. Sporun doğuda yapılmasını istiyorlar. Bitlis ve Van’da yarış açıyorlar. Doğuda yarışları yapmak oy toplamaya yöneliktir. Neden bunlar bunu yapıyor. Bunanla ilgili aklıma ilk gelen oy toplama çabasıdır.”

Son olarak ilimizde yer alan federasyon üyesinin konu hakkında neler yaptığı konusunda ise kafile başkanı Yılmaz şöyle dedi: “İlimizde federasyon yetkilisi var. Konuyu kendisine de ilettik. Bana dönüp, bu konuda bir cevap verdi. Kendi kulübü de var. Neden sessiz kaldığını anlamadım. Yaşadığımız sıkıntıları anlattım. Bu durumu hazmedemiyorum. Maddi manevi elimden ne geliyorsa yapacağım. Oy için çalışanları federasyonu görevden almalıdırlar. Böyle bir federasyon olmaz.”