Sivas'ta termometreler eksi 22 dereceyi gösterdi, Kızılırmak kısmen dondu

Sivas

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas'ta hayat adeta durdu, ağaçlardan aydınlatma direklerine her şey buzla kaplandı.

Rekor Soğuk ve Donan Bir Şehir

Sibirya soğuklarının etkisi altındaki Sivas'ta termometreler sıfırın altında 22 dereceyi göstererek şehirde hayatı adeta dondurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarı yaptığı kentte, soğuk havanın izleri her yerde görülüyor.

Kızılırmak'ta Buzlanma

Türkiye'nin en uzun nehri olan ve Sivas'tan doğan Kızılırmak'ın şehirden geçen bazı bölümleri kısmen dondu. Su canlıları ise donmamış alanlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Buzla Kaplanan Kent Manzarası

Soğuk hava, sadece nehri değil, bitkileri, ağaçları ve hatta aydınlatma direklerini de etkiledi. Yüzeyleri tamamen buzla kaplanan bitki ve ağaçlar, etkileyici görüntüler oluşturdu. Selçuklu Devleti simgesi olan çift başlı kartal figürlü aydınlatma direkleri bile soğuğa yenik düşerek buzla kaplandı. Kentin bu donmuş hali havadan da görüntülendi.