Tarih: 05.08.2024 12:14

Vodafone Business’ın OSB’lerde yetiştirdiği dijital elçi sayısı 2 bine ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile sanayicilerin dijital danışmanı olma hedefiyle hayata geçirdiği “Dijital Dönüşüm Programı”nın ikinci dönemini tamamladı. Vodafone Business, Türkiye’de organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren şirket yönetici ve çalışanlarının katıldığı eğitim setleri kapsamında 1000 katılımcının daha dijital farkındalığını artırırken, iki dönemin sonunda toplamda 2000 dijital elçi yetiştirmiş oldu.

Artan rekabet ve dijitalleşme çağında OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin, yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adapte etmesi büyük önem arz ediyor. Vodafone Business da OSB’lerde faaliyet gösteren şirketler için hayata geçirdiği Dijital Dönüşüm Programı’yla, şirketlerin dijitalleşmeye hızlı ve güvenilir bir şekilde uyum sağlamasına katkı sağlıyor.

Bu noktada Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle şirketlerin dijital farkındalığını artırmak ve çalışanlara bu rekabetçi döneme hazırlamak amacıyla gerçekleştirdiği Dijital Dönüşüm Programı’nın ikinci dönemini tamamladı. Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere etkisi, Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), Bulut Bilişim ve 5G, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Üç Boyutlu Yazıcı, Blok Zincir, Dijital Liderlik, Dijital Kültür ve Dijital Pazarlama gibi konularda üç aylık bir süreçte toplamda 1000 kişiye 74 saat eğitim verilen program sonunda, organize sanayi bölgelerinden katılımcılar başarı sertifikaları almış oldu.

“Katılımcılarımızdan beklentimiz, kendi kurumlarının dönüşüm elçisi olabilmesi”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, konuyla ilgili şunları aktardı: “Vodafone Business olarak işletmelerin dijital dönüşümlerini nitelikli ve hızlı bir şekilde geliştirmesinde eğitim ayağı, olmazsa olmazımız. Hatırlanacağı üzere Politika Araştırma Laboratuvarı ile birlikte ortaya koyduğumuz “Dijital Türkiye 2030” raporunda, Türkiye’nin dijitalleşme performansını masaya yatırmıştık. Bu doğrultuda Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 15’inin orta seviyede dijitalken, sadece yüzde 4’ünün yüksek seviyede dijital olduğu görülmüştü. Dijital Dönüşüm Programı’yla aslında şirketlerin ve çalışanların dijital olgunluğunu artırmayı hedefledik. Dijital Dönüşüm Programı’nın birinci ve ikinci döneminde verdiğimiz toplam 154 saatlik eğitim, sanayicimizde dijital dönüşümün tüm temel kavramlarını anlayarak aksiyona geçme motivasyonu sağladı. Bu noktada aslında ana amacımız sadece dijital farkındalık oluşturmak değil, aynı zamanda eğitim verdiğimiz kişilerin bir dönüşüm elçisi olarak çalıştıkları kurumlarında dönüşüm başlatabilmeleri oldu. Yani teknolojilerin sağlayacağı faydaları kavrayan elçilerimizden, bunları kendi şirketlerindeki iş yapış şekillerine entegre ederek, bundan sonraki süreçte bir dönüşüm elçisi olarak etkin rol almasını bekliyoruz. Vodafone Business olarak, OSB’lerin dijital dönüşüm ortağı olmak için her zaman yanlarında yer almayı sürdüreceğiz.”

"Başarı sertifikaları katılımcıların e-Devlet’lerine tanımlandı"
Özlem Kestioğlu, "Vodafone Business’ın OSBÜK ve YTÜ partnerliğinde sanayi sektöründeki firmaların dijital dönüşüm yolculuklarında farkındalık seviyelerini artırmayı hedeflediğimiz eğitim serisinin ikinci dönemi 15 Ocak’ta başladı. Yaklaşık 1000 kişinin başvurduğu eğitim serileri üç ay boyunca devam ederken, eğitimin sonunda YTÜ akademisyenleri tarafından yapılan sınav sonucunda, sınavı başarı ile geçen katılımcıların sertifikaları e-Devlet’lerine tanımlandı. Bu yıl ikincisini yaptığımız eğitim programı ile toplamda 2000 dijital elçi yetiştirirken, katılımcılar da eğitim sonunda sertifikalarını almış oldu" dedi.

Bu eğitim programı ile işletmeler, 12 farklı konu başlığında haftanın üç günü eğitim aldı. Her eğitim seansının sonunda Vodafone Business tarafından bir ürün sorumlusu eğitimlere girerek ürün ve servisler hakkında bilgi verdi. Eğitim programına katılan katılımcılar OSBÜK tarafından organize edilirken, OSB’lerdeki fabrikaların çalışanları eğitimlere katıldı. Eğitim içeriklerinin tamamı ise YTÜ akademisyenleri tarafından hazırlandı.

“OSB’ler dijital dönüşümde Türk sanayisinin lokomotifi olacak”
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, hedeflerinin 81 ilde üretim yapan tüm organize sanayi bölgelerini ve 67 binin üzerindeki OSB sanayicisini Türk sanayisinin dijital dönüşümünde öncü yapmak olduğunu söyledi. OSBÜK olarak OSB’lerin dijital dönüşümlerine ivme kazandırmak amacıyla pek çok çalışma yürüttüklerini anlatan Kütükcü, şunları söyledi: “81 ilimizde sayıları 403’e ulaşan organize sanayi bölgelerimizde üretim yapan fabrika sayımız 67 binin üzerine çıkarken, istihdamımız 2 milyon 600 bini geçti. Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren organize sanayi bölgelerimiz, Türk sanayisinin lokomotifi haline geldi. Hedefimiz, OSB’lerimizi Türk sanayisinin dijital dönüşümünde de öncü yapmak. OSBÜK olarak, bu doğrultuda yeni çalışmalar yapıyor, OSB sanayicilerimizin dijital gelişimlerini destekliyoruz. Burada OSB’lerimizin dijital dönüşümüne rehberlik edecek insan kaynağının yetiştirilmesi son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Dijital Dönüşüm Programı ile OSB’lerimizdeki Dijital Elçi sayısını 2 bine ulaştırdık. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, sertifikalarını alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise verilen eğitimler hakkında şöyle konuştu: “Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Dijital Türkiye vizyonuyla geliştirilen “Dijital Dönüşüm Programı” eğitimi dijitalleşme sürecinde stratejik bir role sahip. Bu eğitimler, sanayimizin köklü dönüşümünü destekleyerek, global rekabet arenasında üstün bir konuma ulaşmamızı sağlamak amacıyla tasarlandı. Katılımcıların eğitim sonunda gösterdikleri memnuniyet düzeyi de sunduğumuz içeriğin etkinliğini ve başarısını hepimize açıkça gösterdi. Geri bildirimler, eğitimlerimizin hem teorik derinlikleri hem de pratik uygulamaları açısından yüksek standartlara ulaştığını ve katılımcıların beklentilerini fazlasıyla karşıladığını ortaya koydu. Büyük bir gururla, ülkemiz sanayisine, Vodafone Business ve OSBÜK iş birliği ile yürüttüğümüz nitelikli eğitimlerimizle katkı sağlamaya devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB