Viyana ‘Arda’yı seçti

Viyana ‘Arda’yı seçti

Viyana ‘Arda’yı seçti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Arda Ataoğuz, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen 659 yıllık Viyana Üniversitesi’ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünyadaki sayılı öğrenci arasına girmeyi başaran Ataoğuz, bir yıl kalacağı Viyana’da, ‘Avrupa ve uluslararası ticaret hukuku’ alanında eğitim alacak. Kariyerine uluslararası hukuk alanında devam etmeyi hedefleyen Ataoğuz, “Üniversitem sayesinde edindiğim bu fırsatı çok iyi kullanmak, kariyerim için güçlü temeller atmak istiyorum” dedi.
İzmir Ekonomili Arda Ataoğuz’un yüksek lisans için kabul almasında, derslerindeki başarının yanı sıra ‘Farazi dava’ dersi kapsamında katıldığı ve yine Viyana’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Willem C. Vis Moot’ adlı kurgusal dava yarışması da belirleyici oldu. İngilizceye olan hakimiyeti, bilgi birikimi, ifade ve sözlü savunma becerisiyle dikkat çeken Ataoğuz, yarışmadaki bu performansıyla kendisine Viyana kapısını açmış oldu.

Kendimi kanıtlama fırsatı buldum
Uluslararası alanda eğitim alarak kendisini geliştirme fırsatı bulacağı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Ataoğuz, “İyi bir hukukçu olmak, liseden beri en büyük hedefimdi. Bunun için çok çalıştım, emek verdim ve sonunda mezun olmayı başardım. Bununla beraber yüksek lisansla eğitimime yurt dışında devam etmeyi çok istiyordum. Viyana Üniversitesi de hedeflediğim üniversitelerden biriydi. Uluslararası alandaki en prestijli kurgusal dava yarışması olarak gösterilen Willem C. Vis Moot’ta daha önce üniversitemizi temsil ettim. Dünyanın en saygın hukuk fakültelerindeki öğrencilerle yarıştım. Bu yarışmanın tüm giderleri de üniversitemiz tarafından karşılandı. Bu yarışma esnasında çevremi geliştirdim, kariyer hedeflerimin temelini attım. Yabancı dilimi, hukuk bilgimi ve kişisel becerilerimi gösterme, kendimi kanıtlama imkanı buldum. Viyana Üniversitesi’ne kabul almamda bu durum çok etkili oldu. Fakültemin sağladığı imkanları avantaja çevirdim” dedi.

Çok önemsiyorum
Annesinin öğretmen, babasının ise mühendis olduğuna, her ikisinin de yüksek lisans yaptığına dikkat çeken Ataoğuz, kendisinin ise ailedeki tek hukukçu olduğunu vurguladı. Ataoğuz, “Geleceğim için net ifadeler kullanmak istemiyorum. Ancak gönlümde yatan, uluslararası hukuk alanında ilerlemek. İşte bu yüzden Viyana’da eğitim alacak olmamı daha da önemsiyorum. Benim de yüksek lisans yapmamla birlikte çekirdek ailemizin tüm fertleri yüksek lisans mezunu olacak. Bu süreçte bana destek olan aileme ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve bana güvenenleri mahçup etmemek için çok çalışacağım” diye konuştu.

En iyisini yapacağına inanıyorum
İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı ise Arda’yı tebrik ederek, “Arda’nın, tıpkı üniversitemizde olduğu gibi Viyana’da da başarılı olarak en iyisini yapacağına yürekten inanıyorum. Fakülte olarak, Türkiye’nin en iyi hukukçularını yetiştirmek için çalışıyoruz. Akademisyen kadromuzla, eğitim içeriklerimizle her zaman iddialı ve başarı olduk. Ancak biliyoruz ki eğitim, sadece teorik bilgiden ibaret değil. Öğrencilerimize en iyi bilgiyi verirken; onların kariyer yolculuğunu aydınlatacak, çevrelerini geliştirecek adımları da atıyoruz. İşte Arda’nın hikayesi, bunun çok güzel bir örneği. Fakülte olarak uluslararası alanda sağladığımız güçlü iş birliği, ne mutlu bize ki Arda’yı Viyana’ya taşıdı. Bu arada ’Farazi uluslararası ticari tahkim’ dersinin de Ege Bölgesi’nde sadece bizim üniversitemizde verildiğini belirtmek isterim. Arda’ya çok güveniyor; başarılı bir hukukçu olarak hedeflerine ulaşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.