VEKİL ERSOY, ÇİFTÇİ SORULARINI ELE ALDI

VEKİL ERSOY, ÇİFTÇİ SORULARINI ELE ALDI

TBMM Genel Kurulunda 239 Sıra Sayılı Torba Yasa ile ilgili olarak şahsı ve grubu adına söz hakkı alan MHP Kayseri Milletvekili Baki ERSOY, torba yasa ile ilgili olarak partisinin görüşlerini ve maddelerin açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte firmaların matrah artırımı ve bilanço problemlerini dile getiren Ersoy, konuşmasında; “Covid-19 döneminde firmalar bilanço ve mizanlarında maalesef sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu bilanço ve mizanların düzeltilmesi için hem kasa affı hem de matrah artırımı, bize göre, yapılması gerekmektedir. Firmalar bozulan stoklarını, işletmelerinden çeşitli nedenlerle çekmek zorunda oldukları kasa mevcutlarını ve ortaklar cari hesaplarını düzeltmek için Hazineden uygun yollu yeni bir yapılandırılma çıkarılmasını beklemektedirler. Aksi takdirde yapılan incelemelerde firmalarımız vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır, bu da maalesef çoğu firmanın zarar etmesine neden olacaktır. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri işletmelerinde mevcut olduğu hâlde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları da envanterlerine ekleyebilmek için bu affı vatandaşlarımız beklemektedir. Yapılacak vergi affı ve matrah artırımları ülkemizdeki işletmelerin sigortası olacaktır. En kısa sürede uygulamaya konulmasıyla ilgili de vatandaşlarımızdan tarafımıza yoğun bir talep vardır.” İfadelerine yer verdi.Konuşmasında Kayseri’ye de yer veren Ersoy, çiftçilerin sorunlarına değindi. İşte MHP’li vekilin konuşmasından başlıklar;

* Kayseri'deki çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin de yapılandırma kapsamına alınması gerekmektedir.

* Çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarında indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi de uygun olacaktır.

* 16 polar şeker pancarı alım fiyatı 336 TL olarak açıklanmıştır. Girdi maliyetlerini de göz önünde bulundurarak pancar üreticisi mutlaka desteklenmelidir.