Tarih: 13.08.2024 17:05

Vali Yılmaz: "GES sayesinde köylülerimiz sularını bedava kullanabilecek"

Facebook Twitter Linked-in

Osmaniye’nin Karatepe köyünde içme suyu deposunu çalıştırmak için elektrik maliyetini ortadan kaldırmak için güneş enerji sistemi kuruldu. Merkez ve ilçelerinde olmak üzere 9 köyde daha güneş enerji sistemine geçilecek.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Karatepe Köyünde kurulmuş olan Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz’ın incelemelerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun da yer aldı. Karatepe Köyü Muhtarı Mehmet Çakıcıoğlu Vali Yılmaz’a teşekkür ederek, “Sayın Valim, çok güzel oldu. Elinize, emeğinize sağlık. Allah razı olsun devletimizden” dedi.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Şu anda Karatepe köyümüzün su deposuna elektrik sağlayan güneş enerjisi sistemini İl Özel İdaremiz vasıtasıyla kurduk. Suyumuzu da güneş enerjisinden sağladığımız elektrikle sağlıyoruz. Bundan sonra Karatepe köylülerimiz sularını bedava kullanabilecekler. Böyle güzel hizmetler yapabilmek, hemşerilerimize en iyi hizmetleri sunabilmek için gayretle çalışıyoruz. Karatepe köylülerimize kurduğumuz bu güneş enerjisi sisteminin hayırlı olmasını diliyorum” diye.

"9 köyde daha güneş enerji sistemine geçilecek"
9 köyde daha güneş enerjisi sistemi kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Yılmaz, “Güneş enerjisi sistemi ile köylülerimizin elektriklerini bedavaya getirerek su depolarını çalıştırabilmeleri açısından şu anda 9 köyümüzde daha çalışmalarımız devam ediyor. Artık bundan sonra mümkün olduğunca güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilme yönünde çalışmalarımız da hızla devam edecek. Çukurova’dayız güneşin bol olduğu yerdeyiz. En temiz, en güzel elde edilen enerji olduğunu düşünüyorum. Güneşten bol bol yararlanıp hemşerilerimize daha uygun, herhangi bir harcama yapmadan hizmetler sunabilmeyi arzuluyoruz. Diğer köylerimizde de aynı şekilde güneş enerji sistemi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB