Vali Pehlivan: "Eğitim, güçlü geleceğimiz ve müreffeh yarınlar için hayati konuların başında geliyor"

8.09.2024 16:48:40

Vali Pehlivan: "Eğitim, güçlü geleceğimiz ve müreffeh yarınlar için hayati konuların başında geliyor"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eğitimin, ülkenin güçlü geleceği ve müreffeh yarınlar için en hayati konuların başında geldiğini söyledi.
Vali Pehlivan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla koordinasyon ve değerlendirme toplantısına katıldı.
Pehlivan, toplantıda yapmış olduğu konuşmasında, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Milli eğitimin her zaman öncelikli konuların başında geldiğini vurgulayan Pehlivan, "Eğitimle ilgili hususları mütemadiyen değerlendirmek, varsa sorunları çözmek, yatırımları ve projeleri takip etmek, rutinin ötesinde eğitime değer katacak, başarı çıtasını yükseltecek adımları atmak, attırmak ve bunu yaparken de bir ekip ruhu içerisinde hareket etmek gerekmektedir" dedi.
Eğitimin, ülkenin güçlü geleceği ve müreffeh yarınlar için en hayati konuların başında geldiğini belirten Vali Pehlivan, "İyi insan yetiştirmek; kendini, ailesini, toplumunu ve dünyayı tanıyan, milletini, vatanını, tarihini, milli ve manevi değerlerini idrak etmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış, çalışkan, üretken nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim ve öğretim hizmetlerini, okul, idareci, öğretmen, aile iletişimi ve işbirliğiyle sürdürmek büyük önem arz etmektedir. Bu konuda dertlenmemiz, mesai mefhumu gözetmeksizin yorulmadan, kararlılıkla çalışmamız gerekmektedir. Amacımız eğitimde her geçen gün kalite ve başarı düzeyini arttırmaktır. Hedef elbetteki sadece sınavlarda, yarışmalarda başarı değil. Amacımız, öğretmenlerimizle, ailelerimizle birlikte hem ilgi ve yeteneğine göre başarılı hem de iyi insan yetiştirmektir" diye konuştu.
Toplantıda, okulların yeni eğitim öğretim sezonuna hazırlanması konusunda yürütülen çalışmalar, öğretmenler ve öğrencilerin okullarda huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için okullarda ve okulların çevresinde alınan tedbirler ve ilgili çeşitli hususlarda yürütülen çalışmalar ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususlar değerlendirildi.