Vali Pehlivan: "Çukurova Uluslararası Havalimanımızın turizm sektörüne olumlu yansımalarını en iyi şekilde değerlendireceğiz"

Vali Pehlivan:

Vali Pehlivan: "Çukurova Uluslararası Havalimanımızın turizm sektörüne olumlu yansımalarını en iyi şekilde değerlendireceğiz"

MERSİN (İHA) Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın turizm sektörüne olumlu yansımalarını en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.
Kültür Turizm Değerlendirme toplantısı, Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik makamında gerçekleşen toplantıda konuşan Pehlivan, "Çukurova Uluslararası Havalimanımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirildi. Bu önemli ve büyük yatırımın bölgemize ve ilimize, ilimizdeki bütün sektörlere olumlu yansımaları olacaktır. Pozitif yönde etkilenecek sektörlerden birisi de turizmdir. Çukurova Uluslararası Havalimanımızın turizm sektörüne olumlu yansımalarını, sunacağı avantajları Mersin olarak en iyi şekilde değerlendirmeliyiz, değerlendireceğiz" dedi.

"Mersin’imiz turizm sektöründeki çıtasını daha da yukarılara çıkaracaktır"
Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığının himaye ve desteğiyle, turizm sektöründeki bütün paydaşlarla yürüttükleri çalışmaları, etkin bir şekilde artırarak devam ettireceklerini ifade eden Pehlivan, "Valiliğimizin himaye ve koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz başta olmak üzere, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Ulusal Ajans, Valiliğimizin Turizm Tanıtım Komisyonunda yer alan kurum ve kuruluşlar ve sektör temsilcilerinden oluşan çalışma guruplarımız kısa, orta ve uzun vadeyi kapsayan planlamaları yapıyor. Mevcut eylem planlarımız güncelleniyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde Mersin’imiz turizm sektöründeki çıtasını daha da yukarılara çıkaracaktır."
Toplantıda, Mersin genelindeki kültür ve turizm faaliyetleri, turizm sektörünü geliştirmek maksadıyla yürütülen proje ve çalışmalar ile geleceğe yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya, AB ve Dış İlişkiler Büro Koordinatörü Murat Ozan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Müdür Yardımcıları Erkan Akyüz ve Emel Gökbel, Müze Müdür Vekili Mustafa Ergün, Mersin Çukurova Kalkınma Ajansı Koordinatör Vekili Hakan Bozlu ve mimar Basri Aydemir katıldı.