Vali Dağlı, “Gençlerimizin bilim ve teknolojiye sunacağı her katkı önemli”

Vali Dağlı, “Gençlerimizin bilim ve teknolojiye sunacağı her katkı önemli”

Vali Dağlı, “Gençlerimizin bilim ve teknolojiye sunacağı her katkı önemli”

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde dereceye giren öğrencileri kabuş eden Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimizin bilim ve teknolojiye sunacağı her katkı önemli” dedi.
Vali Zülkif Dağlı, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde genel tasarım kategorisinde Türkiye 1’incisi, hız ve enerji verimliliği kategorilerinde Türkiye 4’üncüsü olan Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çorum Gençlik Merkezi öğrencilerini ve koordinatör öğretmenlerini makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Dağlı, “Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran ve tüm enerjisini ülkesinin daha da gelişmesine harcayan gençlerimizin gelecek kuşaklara daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için hep ön saflarda yer alacağına inanıyorum. Ortaya konulan proje ve fikirleri gördükçe gençliğimize olan güvenimizi bir kez daha tazeledik. Özellikle Samsunlu gençlerimizin ortaya koyduğu gayret de bizleri gururlandırdı” dedi.
Yeni başarı hikayelerine imza atmak istediklerini dile getiren Vali Dağlı, elde edilen başarının katlanarak artacağına inandığını sözlerine ekledi. Türkiye derecesi yapan ekipte görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını dileyen Vali Dağlı, daha sonra öğretmen ve öğrencilerin birlikte yarışmaya katıldıkları araç önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.