Vali Coşkun’un yeni eğitim öğretim yılı mesajı

8.09.2024 16:33:10

Vali Coşkun’un yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, 2024 ile 2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ilgili mesaj yayımladı. Vali Coskun, öğrencilerin çağın gereklerine uygun, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerinin, devlet ve milletin geleceği açısından en önemli unsur olduğunu belirtti.

Eğitim kurumlarının ve eğitimcilerin üzerine büyük görev ve sorumluluk düştüğüne ve geleceği şekillendirecek olan eğitim sürecinin olduğunu belirten Vali Coskun, “Bilginin günden güne katlanarak çoğaldığı günümüz dünyasında, öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, yerli, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler olarak yetişmeleri, devlet ve milletimizin geleceğini belirleyen en önemli husustur. Bu süreçte eğitim kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin üzerine çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Evlatlarımızın geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin, sadece birey için değil, toplumumuzun geleceği için de büyük bir önem arz ettiği aşikardır” dedi.

Öğretmenlere seslenen Vali Çoşkun, öğretmenlerin sevgi ve sabırla çocukların eğitimine yön vermelerinin, başarının temel taşını oluşturduğunu belirtti. Vali Coşkun, “Sizlerin çocuklarımıza karşı sorumluluklarınızın bilincinde, sevgiyle hareket etmeniz, karşılıklı fikir alış-verişine önem vermeniz elbette ki eğitimdeki başarının da temelini oluşturmaktadır. Dünyanın en zor ama bir o kadar da özel görevini üstlenen siz değerli öğretmenlerimizin, insan yetiştirirken içerisinde bulunduğunuz şartlar ne olursa olsun, sevgi ve sabır yönünden cömert davranacağınıza olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

“Sizler bizim geleceğimizin teminatı, milletimizin umudusunuz”
Öğrenciler hakkında geleceğin teminatı ve milletin umudu olduğunu belirten Vali Coşkun, “Sizler bizim geleceğimizin teminatı, milletimizin umudusunuz. Eminim ki sizler, sizi en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız. En büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın bilgi ve en büyük düşmanınızın da tembellik, cehalet olduğunu asla unutmamalısınız” dedi.

“En değerli varlıklarımız şüphesiz ki çocuklarımızdır”
Velilere de seslenen, çocukların yanlış kişilerden ve ortamlardan uzak tutulması gerektiğini belirterek sözlerine devam eden Vali Coşkun, “En değerli varlıklarımız şüphesiz ki çocuklarımızdır. Onları yanlış kişi ve ortamlardan uzak tutmak, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bir şekilde yetiştirmek, öğretmenlerimiz kadar sizlerin de vazifesidir. Onların sırdaşı, dostu ve örneği sizlersiniz. Yavrularımızın kültür ve medeniyetimizi özümsemiş bireyler olmalarında en önemli sorumluluk sizlerin omuzundadır” ifadelerini kullandı.

Sözlerini yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Vali Coşkun, “Bu duygu ve düşüncelerle, 2024 2025 eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize, ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor; eğitim öğretimin tüm paydaşlarına başarı dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.