Vali Coşkun; "30 Ağustos zincire vurulmak istenen bir milletin zaferidir"

Vali Coşkun;

Vali Coşkun; "30 Ağustos zincire vurulmak istenen bir milletin zaferidir"

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında; “30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek dünyaya haykırdığı ve yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle nihayet bulduğu tarihi bir gündür” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık ve zaferlerle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu kurtuluş mücadelesi sonucunda şanlı tarihimize altın harflerle yazılan büyük zaferin 102. yıldönümünü milletçe kutlamanın coşkusunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek dünyaya haykırdığı ve yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle nihayet bulduğu tarihi bir gündür. Kutsal vatanımızın savunması için aziz milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok büyük bir destan yazmış, Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını açan ecdadımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Aynı zamanda Vali Coşkun, Zafer Bayramı’nın önemini dikkat çekerek, “Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginlikler olduğunu bilerek, geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyor; şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.