Tarih: 08.09.2024 20:57

Vali Aslan’dan yeni eğitim yılı mesajı

Facebook Twitter Linked-in

2025 eğitim öğretim yılı döneminin başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Selçuk Aslan, yeni eğitim yılının kapılarını heyecanla açtıklarını belirterek “2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılına başlarken öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum. Okullarımızda yeni eğitim öğretim yılının kapılarını büyük bir heyecanla açıyoruz. Her başlangıçta olduğu gibi umutları, hayalleri ve hedefleri gerçeğe dönüştürmek için gereken ilk adımları hep birlikte atıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan, vatanımızı emanet edeceğimiz kıymetli evlatlarımızın yetişmesi, topluma fayda sağlaması, kişilik kazanması ancak ailede başlayan ve okullarda devam eden nitelikli bir eğitimle mümkündür. Eğitim, sadece sınıf duvarları içinde değil aynı zamanda hayatın her alanında karşımıza çıkan bir süreçtir. Milletimizin devamlılığı, ilerlemesi, güçlenmesi ve refah dolu geleceğe ulaşmasında eğitim öğretim faaliyetleri hayati öneme sahiptir” ifadelerinde bulundu.

“Köklerden geleceğe uzanın model”
Vali Aslan öğretmenlerin her daim destekçisi olacağını belirterek “2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılına başlarken, aziz milletimize duyduğu inanç ve eğitime verdiği destekle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılması için yetkin ve erdemli insan yetiştirme hedefiyle hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim camiamıza kazandırılan önemli bir vizyonu oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Okul genç dimağlara insanlığa hürmeti, millet ve memlekete muhabbeti, şerefi istiklali öğretir’ vecizesinde de belirttiği gibi köklerden geleceğe uzanan bu modelle milli ve manevi değerler manzumesi aracılığıyla maddi gelişmenin zirvesi hedeflenmektedir. Eğitimde elde edilen ve edilecek olan bütün başarılarımızın en büyük pay sahibi öğretmenlerimizdir. Ülkemize gönülden verdikleri hizmetlerle yarınları şekillendiren öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan Türkiye Yüzyılını inşa etmeye ve yaşatmaya devam edeceklerdir. Valiliğimiz ve tüm kurumlarımızla öğretmenlerimizin her daim destekçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Valilere seslendi
Vali Selçuk Aslan son olarak velilere seslenerek “Göz aydınlığı evlatlarını eğitim neferlerine emanet eden değerli ailelerimiz. Her biri birbirinden değerli çocuklarımızı yarınlara ve yaşama hazırlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizler evde, bizler okullarda, spor salonlarında ve diğer sosyal alanlarda devletimizin sunduğu tüm imkanları seferber ederek çocuklarımızı yetiştireceğiz. Eğitimin her kademesinde tüm öğrencilerimizin potansiyelini ortaya çıkarma, geliştirme ve onları özgür bir birey olarak topluma kazandırma hedefiyle yeni başarı hikayelerinin yazılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Velilerimizin desteği, öğretmenlerimizin rehberliği ve öğrencilerimizin azmi ile bu yılı başarılarla taçlandıracağız. Okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyebilecek zararlı maddeler ile mücadele edilmesi, okulların ve okul çevrelerinin güvenliği ile öğrenci taşıma servislerinin daha sağlıklı hale getirilmesi konularında gerekli tüm tedbirlerimiz planlanmış ve hayata geçirilmiştir” ifadelerinde bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB